92 μεθυσμένοι οδηγοί πιάστηκαν στην Αθήνα την Τσικνοπέμπτη

Ένα ποτηράκι ήπια κυρ αστυνόμε μου“. Αυτή τη δικαιολογία, οι άνδρες της Τροχαίας Αττικής, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της περιφέρειας της πρωτεύουσας για να κάνουν αλκοτέστ και άλλους ελέγχους, την Τσικνοπέμπτη, την άκουσαν πολύ συχνά. Σε 92 περιπτώσεις, το μηχάνημα μέτρησης περιεκτικότητας αλκοόλ στο αίμα οδηγών, έδειξε ότι ήταν κάτι παραπάνω από ένα ποτηράκι. Και ακολουθήθηκαν οι δέουσες διαδικασίες. 

Πρόσεξε: ΜΟΝΟ στην Αττική, ΜΟΝΟ σε μία ημέρα, η Τροχαία εντόπισε 92 μεθυσμένους οδηγούς. Μιλάμε για το 2017. Μιλάμε για μια εποχή που ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι το να πιάσεις το τιμόνι έχοντας πιει έστω και λίγο, ισοδυναμεί με απόπειρα δολοφονίας και απόπειρα αυτοκτονίας. Πόσο χαμηλό IQ πρέπει να έχει κάποιος για να το κάνει;

Λόγω της ημέρας“, θα πουν μερικοί. Φυσικά, εάν ένας οδηγός που έχει πιει “ένα ποτηράκι παραπάνω”, προκαλέσει λόγω των μειωμένων αντανακλαστικών του ή εμπλακεί σε ένα τροχαίο που θα έχει ως αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα μιας οικογένειας, τον θάνατο παιδιών, την πρόκληση βαριάς σωματικής αναπηρίας σε συνανθρώπους τους, όταν θα βρεθεί στο δικαστήριο, απέναντι στις μαυροφορεμένες μάνες, ή τα ορφανά παιδιά που θα αφήσει, μπορεί να τους πει αυτή τη δικαιολογία: “Λόγω της ημέρας”. “Λόγω της ημέρας σκοτώθηκε ο μπαμπάς σου“. “Λόγω της ημέρας έμεινε ανάπηρο το παιδί σου“. 

Και, επειδή η Τροχαία καταλαβαίνει ότι οι 92 που πιάστηκαν να οδηγούν μεθυσμένοι ήταν μονάχα ένα ποσοστό αυτών που το έκαναν, όπως και ότι το “σπέσιαλ” της ημέρας θα… επεκταθεί και σε άλλες μέρες και σε άλλα μέρη, θα απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει: Εντατικούς ελέγχους, παντού, για να πιάσει τους δυνητικούς δολοφόνους. 

Αυτή τη φωτογραφία τη βάλαμε επειδή είναι όμορφη η τροχονόμος

Προς το παρόν, ας δούμε τις εξωπραγματικές επιδόσεις της ημέρας, όπως τις κατέγραψε η Τροχαία Αθηνών, σκεφτόμενοι ότι εκεί έξω κυκλοφορούν πραγματικά επικίνδυνα ηλίθιοι άνθρωποι:   

Σε 1.285 ελέγχους αλκοτέστ που διενήργησε την Πέμπτη η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε οδηγούς οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι 92 εξ αυτών είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε ποσοστό άνω του επιτρεπομένου ορίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλες 925 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 31 επιφέρουν και ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 7

Υπερβολική ταχύτητα: 113

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 16

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 25

Χρήση κινητού τηλεφώνου: 43

Ανασφάλιστα οχήματα: 15

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 706

Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 42 οχήματα και αφαιρέθηκαν 144 πινακίδες κυκλοφορίας, 133 άδειες ικανότητας οδήγησης και 52 άδειες κυκλοφορίας.

Και του χρόνου βρε!