Αντί για χαρταετό, βολτάρουμε μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και επειδή εμείς εδώ, στο TopSpeed.gr είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους, είπαμε να μην πετάξουμε χαρταετό σήμερα. Ούτε drone. Είπαμε να κάνουμε μια πτήση με ένα Hoversurf. Το οποίο, για την ακρίβεια, είναι μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα. Αντίο ιπτάμενη DeLorean! Το όνειρο είναι πια αληθινό!

Ναι, κάποιοι τρελοί τύποι από τη Ρωσία (πού άλλου;) έκαναν αυτό που και εμείς σκεφτόμασταν, αλλά δεν είχαμε τα λεφτά, την τεχνογνωσία και την τόλμη να δημιουργήσουμε: Έφτιαξαν μια startup εταιρεία, την οποία ονόμασαν Hoversurf και δημιούργησαν μια ιπτάμενη μοτοσικλέτα. 

Το Scorpion-3, όπως ονομάζεται, είναι στην ουσία ένα γιγαντιαίο τετρακόπτερο, σαν αυτά που αγοράζουμε από τα μαγαζιά (εντάξει, αρκετά μεγαλύτερο) και έχει και κάθισμα. Και, σε αντίθεση με τα προηγούμενα πρωτότυπα που είχαν φτιάξει οι μηχανικοί, το Scorpion-3 δίνει τον έλεγχο απευθείας στα χέρια του οδηγού, ή καλύτερα πιλότου. 

Μπορεί για κάποιους να είναι μια κρυφή ματιά στο μέλλον των μετακινήσεών μας, όμως προς το παρόν, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εργαλείο παραγωγής αδρεναλίνης για τους λάτρεις των extreme sports. 

Δεν είναι όλα ρόδινα βέβαια στο Scorpion-3. Η Hoverbike λέει ότι έχει βάλει “κόφτες” ταχύτητας και ύψους για λόγους ασφαλείας, όμως δεν θέλεις να φανταστείς τι θα συνέβαινε αν έπεφτες, οδηγώντας το, ή, ακόμα χειρότερο, αν έπεφτες με τους εκτεθειμένους έλικες επάνω σε κάποιον. Το μέλλον λοιπόν, όπου κάποιος/κάποια περνάει με κόκκινο ή οδηγά μεθυσμένος/η και σου κόβει το κεφάλι “κατά λάθος”, μπορεί να περιμένει. Για τους άλλους. Όχι για εμάς.