Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW Σειρά 5 Touring, τον Μάρτιο στη Γενεύη

Δυναμικές επιδόσεις, υψηλή αισθητική και ευφυής λειτουργικότητα είναι αρετές που έχουν κάνει διάσημη τη BMW Σειρά 5 Touring. Τώρα, η νέα γενιά του μοντέλου προάγει αυτό το συνδυασμό σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Όπως η πρόσφατα λανσαρισμένη, νέα BMW Σειρά 5 Sedan, η δεύτερη έκδοση αμαξώματος αυτού του ιστορικού μοντέλου εντυπωσιάζει επίσης με μία εξαιρετική φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου λειτουργιών, πρωτοποριακά συστήματα υποστήριξης και προηγμένες λειτουργίες ψηφιακής συνδεσιμότητας.

«Η BMW Σειρά 5 Touring εξελίχθηκε ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά όπου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 25 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι η ευελιξία της νέας, 5ης γενιάς θα την κάνει ακόμα πιο δημοφιλή σε όσους εκτιμούν τον πλούσιο, προσαρμοζόμενο χώρο φόρτωσης σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική της εμφάνιση και – ασφαλώς – τη δυναμική συμπεριφορά BMW», δήλωσε ο Dr Ian Robertson, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, για Πωλήσεις & Marketing.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της το Μάρτιο του 2017 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τέσσερις κινητήρες από την τελευταία γενιά μηχανικών συνόλων του BMW Group θα διατίθενται όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τον Ιούνιο του 2017, ενώ το ευφυές σύστημα AWD BMW xDrive θα τοποθετείται σε δύο μοντέλα από την πρώτη μέρα. Πρόσθετες εκδόσεις με κλασική πίσω κίνηση και τετρακίνηση θα πλαισιώσουν τη γκάμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Μειωμένο βάρος, αυξημένη ευελιξία, βελτιστοποιημένη απόδοση.

Τα σπορ χαρακτηριστικά της νέας BMW Σειρά 5 Touring απορρέουν από τη νέα τεχνολογία πλαισίου και τη συνεχή προσπάθεια μείωσης βάρους. Η πίσω αερανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους ανήκει στο βασικό εξοπλισμό. Στη λίστα προαιρετικών επιλογών περιλαμβάνονται Dynamic Damper Control, σύστημα Adaptive Drive με ενεργό έλεγχο κλίσεων αμαξώματος, Integral Active Steering (τώρα σε συνδυασμό με xDrive) και ανάρτηση M Sport χαμηλότερη κατά 10 mm.

Τα πλαϊνά στοιχεία της ανάρτησης και η πίσω πόρτα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο που χρησιμοποιείται μαζί με ατσάλια υψηλής αντοχής σε πολλά ακόμα εξαρτήματα του πλαισίου και το υψηλής στρεπτικής ακαμψίας αμάξωμα. Η χρήση τέτοιων υλικών μαζί με την αποδοτική τεχνολογία των κινητήρων και τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, έχει σαν αποτέλεσμα 11% μείωση κατανάλωσης και ρύπων σε σχέση με την προκάτοχο της νέας Σειράς 5 Touring.

Αθλητική σχεδίαση για ένα ευέλικτο σπορ εργαλείο.

Με επιφάνειες που δημιουργούν ένα αθλητικό, γραμμωμένο ‘σώμα’, η εξωτερική σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 5 Touring εκφράζει καθαρά το μίγμα σπορτίφ στυλ και ευελιξίας για το οποίο φημίζεται το μοντέλο. Ακριβείς καμπύλες διαμορφώνουν το εμπρός άκρο της νέας Touring, και οι στάνταρ προβολείς LED εκτείνονται μέχρι τα ‘νεφρά’ της μάσκας BMW. Τα πλευρά συνδυάζουν τη χαρακτηριστική γεωμετρία του αυτοκινήτου με αρμονικές αναλογίες. Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στη σπορ αύρα την οποία αποπνέει η νέα BMW Σειρά 5 Touring είναι η μακριά γραμμή οροφής που ρέει μέσα στις έντονα κεκλιμένες κολόνες D. Το πίσω παρμπρίζ πλαισιώνεται από μία αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο ένα βοηθητικό φως στοπ και εκτροπείς αέρα στο πλάι. Πιο κάτω, μία σειρά έντονων, οριζόντιων γραμμών και τα πίσω φώτα σχήματος L που φτάνουν βαθιά στα πλευρά του αυτοκινήτου τονίζουν το πλάτος του αμαξώματος.

Βελτιωμένη ευρυχωρία και ευφυής λειτουργικότητα.

Στο εσωτερικό, η οδηγοκεντρική σχεδίαση του cockpit συνδυάζεται με ένα premium περιβάλλον, με κύρια συστατικά τη σύγχρονη κομψότητα, την υψηλή ποιότητα των υλικών και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Το ταμπλό ανασηκώνεται πιο διακριτικά σε σχέση με της απερχόμενης Σειρά 5 Touring, συμβάλλοντας σε μία αίσθηση ευρυχωρίας. Το Control Display έχει τώρα τη μορφή μιας ανεξάρτητης, επίπεδης οθόνης. Στα καθίσματα, οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο για το κεφάλι, τους ώμους και τα πόδια, ενώ το βελτιστοποιημένο σχήμα των πλατών, οι μακρύτερες επιφάνειες των καθισμάτων και ο πλούσιος χώρος για τα γόνατα ανεβάζουν τα επίπεδα άνεσης για τους πίσω επιβάτες. Η χρήση αναβαθμισμένων ηχοαπορροφητικών υλικών στο παρμπρίζ, την επένδυση οροφής και το χώρο αποσκευών αυξάνουν την ακουστική άνεση στο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 5 Touring σε επίπεδα μοντέλου sedan. Η αύξηση του πλάτους στο εσωτερικό επιτρέπει την ασφαλή τοποθέτηση μέχρι τριών παιδικών καθισμάτων πίσω.

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της νέας BMW Σειράς 5 Touring έχει αυξηθεί στα 570 – 1.700 L ενώ το επιτρεπόμενο φορτίο είναι μέχρι 120 kg, ανάλογα με την έκδοση (έως 720 – 730 kg). Εξίσου εντυπωσιακό είναι το υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας που πηγάζει από πρακτικές λεπτομέρειες όπως η διαιρούμενη 40 : 20 : 40 / αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων, το ηλεκτρικό σύστημα απασφάλισης πλάτης (λειτουργεί από ένα μπουτόν στο χώρο αποσκευών), το ανεξάρτητα ανοιγόμενο πίσω παρμπίζ και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας – που προαιρετικά διατίθεται και με hands-free λειτουργία ανοίγματος / κλεισίματος. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και το διαχωριστικό δίχτυ περιέχονται τώρα σε ανεξάρτητες θήκες που αποθηκεύονται σε ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές κάτω από το πάτωμα του χώρου φόρτωσης.

Οδηγική απόλαυση, στα μέτρα σας: τέσσερις κινητήρες και BMW xDrive διατίθεται από το λανσάρισμα.

Οι κινητήρες που θα διατίθενται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Touring υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και συνδυάζουν αυξημένες επιδόσεις με μειωμένα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 530i Touring αποδίδει μέγιστη ισχύ 185 kW/252 hp και μέγιστη ροπή 350 Nm. Η BMW 530i Touring συνδυάζεται στάνταρ με έναν οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,5 δευτ. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι 6,3 – 5,8 l / 100 km* και οι εκπομπές CO2 143 – 133 g/km*.

Ένας εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3.0 L, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic και το ευφυές σύστημα AWD συνδυάζονται στη νέα BMW 540i xDrive Touring. Η ισχύς που φτάνει τα 250 kW/340 hp και η μέγιστη ροπή των 450 Nm προσφέρουν επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,1 δευτ.. Η BMW 540i xDrive Touring έχει κατανάλωση μικτού κύκλου 7,7 – 7,3 l / 100 km * και εκπομπές CO2 177 – 167 g/km.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της νέας BMW 520d Touring αποδίδει 140 kW/190 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm από 2000 κυβ. εκατοστά. Αυτός ο diesel συνδυάζεται στάνταρ με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά προαιρετικά διατίθεται και με ένα οκτατάχυτο Steptronic. Η BMW 520d Touring επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,0 δευτ. (αυτόματο: 7.8 δευτ.), αλλά η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα μεταφράζεται σε κατανάλωση μικτού κύκλου 4,9 – 4,5 l (4,7 – 4, 3 / 100 km* και εκπομπές CO2 129 – 119 g (124 – 114 g) /km*.

Ολοκληρώνοντας τη γκάμα κινητήρων που διατίθενται με το λανσάρισμα, ένας straight-six diesel 3.0-L αποδίδει μέγιστη ισχύ 195 kW/265 hp και μέγιστη ροπή 620 Nm. Ο κινητήρας αυτός κατανέμει την ισχύ του είτε στους πίσω τροχούς ή μέσω xDrive all-wheel drive, και συνδυάζεται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Η BMW 530d Touring έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 5,8 δευτ., ενώ η BMW 530d xDrive Touring 5,6 δευτ. Η κατανάλωση μικτού κύκλου είναι στα 5,1 – 4,7 l/100 km / 5,7 – 5,3 l/100 km* και οι εκπομπές CO2 στα 134 –124 ή 149 –139 g/km.

Λειτουργικό σύστημα: εξαιρετικά διαισθητικό, πιο ευέλικτο από ποτέ.

Η υψηλής ανάλυσης οθόνη ελέγχου (Control Display) έως 10,25-ιντσών που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα iDrive διατίθεται σε μορφή οθόνης αφής (touchscreen) στη νέα BMW Σειρά 5 Touring. Όπως και πριν, οι λειτουργίες συστημάτων του οχήματος, πλοήγησης, επικοινωνίας και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας μπορούν να ελέγχονται μέσω του Touch Controller, εάν το επιθυμεί ο οδηγός. Η νέα απεικόνιση του μενού με εικονίδια είναι φιλική προς το χρήστη και ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής από τα όσα συμβαίνουν στο δρόμο. Μία εξελιγμένη τεχνολογία φωνητικών εντολών και το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών αυξάνουν την ποικιλία διαθέσιμων επιλογών για τον έλεγχο των λειτουργιών της BMW Σειράς 5. Με 70% μεγαλύτερη επιφάνεια προβολείς, η τελευταία γενιά του συστήματος BMW Head-Up Display αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα προόδου στη φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου του οχήματος.

Συνεχής πρόοδος στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο που παραπέμπει στην αυτοματοποιημένη οδήγηση μέσω νέων συστημάτων υποστήριξης και εκτεταμένης λειτουργικότητας. Συντελεστές αυτής της προσόδου είναι συστήματα όπως προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας (Crossing traffic warning), προειδοποίηση Προτεραιότητας (Priority warning), Lane Change Assistant και Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, και υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου. Τα νέα συστήματα παρέχουν υποστήριξη στους ελιγμούς διεύθυνσης και ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας από ταχύτητα βαδίσματος μέχρι 210 km/h, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης. Με ενεργοποιημένο το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, ο οδηγός μπορεί τώρα να περιλαμβάνει στον υπολογισμό τα όρια ταχύτητας που ανιχνεύονται από το σύστημα Speed Limit Info πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Προσωπικός βοηθός στο ταξίδι κα ευφυής αναζήτηση χώρων στάθμευσης.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring διαθέτει επίσης BMW Connected, που αποτελεί μία γέφυρα μεταξύ αυτοκινήτου και smartphone του οδηγού. Αυτή η τεχνολογία βοηθά τους οδηγούς να προγραμματίσουν τα ραντεβού και τις μετακινήσεις τους – στο δρόμο αλλά και στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους. Για παράδειγμα, οι προορισμοί πλοήγησης μπορούν να αποστέλλονται στο αυτοκίνητο από το smartphone του χρήστη και ο ιδανικός χρόνος αναχώρησης να υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το Real Time Traffic Information. Εξάλλου, με το Remote 3D View, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εικόνες της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο στο smartphone τους. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται το ημερολόγιο, τα e-mail και τις λεπτομέρειες επαφών τους μέσω του Microsoft Exchange. Η ασύρματη ενσωμάτωση smartphone επιτρέπει τη χρήση του Apple CarPlay και ολοκληρώνεται με μία λειτουργία επαγωγικής φόρτισης.

Τα νέα και ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου στάθμευσης ανεβάζουν τον πήχη στον τομέα της άνεσης. Επιπλέον του Parking Assistant, η νέα BMW Σειρά 5 Touring διατίθεται τώρα με τη λειτουργία Remote Control Parking. Επίσης, με την υπηρεσία ParkNow μπορούν να κάνουν online κράτηση χώρων στάθμευσης και να πληρώνουν χωρίς χρήση μετρητών. Τέλος, η καινοτόμος υπηρεσία On-Street Parking Information βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν ελεύθερους χώρους στάθμευσης στο δρόμο.





Εκδόσεις μοντέλου από το λανσάρισμα :

BMW 530i Touring: Τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic, Κυβισμός: 1.998 cc, Ισχύς: 185 kW/252 hp στις 5.200 – 6.500 rpm, Μέγιστη ροπή: 350 Nm στις 1.450 – 4.800 rpm, Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 6,5 δευτ., Τελική ταχύτητα: 250 km/h, Κατανάλωση μικτού κύκλου*: 6,3 – 5,8 l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο*: 143 – 133 g/km.

BMW 540i xDrive Touring: Εξακύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Κυβισμός: 2,998 cc, Ισχύς: 250 kW/340 hp στις 5.500 – 6.500 rpm, Μέγιστη ροπή: 450 Nm στις 1.380 – 5.200 rpm, Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 5,1 δευτ., Τελική ταχύτητα: 250 km/h, Κατανάλωση μικτού κύκλου*: 7,7 – 7,3 l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο*: 177 – 167 g/km.

BMW 520d Touring: Τετρακύλινδρος diesel, εξάρι μηχανικό κιβώτιο (προαιρετικό: οκτατάχυτο Steptronic), Κυβισμός: 1,995 cc, Ισχύς: 140 kW/190 hp στις 4.000 rpm, Μέγιστη ροπή: 400 Nm στις 1.750 – 2.500 rpm, Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 8,0 δευτ. (7,8 δευτ.), Τελική ταχύτητα: 230 km/h (225 km/h), Κατανάλωση μικτού κύκλου*: 4,9 – 4.5 l/100 km (4,7 – 4,3 l/100 km), Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο*: 129 – 119 g/km (124 – 114 g/km).

BMW  530 d Touring / BMW  530 d xDrive Touring : Εξακύλινδρος εν σειρά diesel, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Κυβισμός: 2.993 cc, Ισχύς: 195 kW/265 hp στις 4.000 rpm, Μέγιστη ροπή: 620 Nm στις 2.000 – 2.500 rpm, Επιτάχυνση [0 – 100 km/h]: 5,8 δευτ. / 5,6 δευτ., Τελική ταχύτητα: 250 km/h / 250 km/h, Κατανάλωση μικτού κύκλου*: 5,1 – 4,7 l/100 km / 5.7 – 5.3 l/100 km, Εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο*: 134 – 124 g/km / 149 – 139 g/km.