Αυτή η BMW M3 Ε36 πωλείται με μόλις 161 χιλιόμετρα

Αν είσαι λάτρης της BMW M3 E36 και ψάχνεις να αγοράσεις μία, σε καταλαβαίνουμε: Βρίσκεις βιασμένες, με γυρισμένα κοντέρ, με χίλια δυο προβλήματα, μετατροπές, πανάκριβες, ή, γενικώς δεν… βρίσκεις. Όμως, το καλό πράγμα, υπάρχει πάντα. 

Το αυτοκόλλητο είναι, φυσικά, εργοστασιακό για χάρη της Lightweight

Η Ε36 Μ3 που βλέπεις στη φωτογραφία, είναι η μία από τις μόλις 60 Ε36 Μ3 Lightweight που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ. Ήταν η πιο σκληροπυρηνική της εποχής, εστιασμένη για οδήγηση στην πίστα και ελαφρωμένη κατά 100 κιλά, σε σχέση με τις “απλές” Μ3. Αυτό, είχε επιτευχθεί με χρήση ανθρακονημάτων, αφαίρεση της ηχομόνωσης, του στερεοφωνικού, της ηλιοροφής και ελαφρύτερες πόρτες (αλουμινένιες) και ζάντες. Εκτός αυτών, είχε ένα δικό της bodykit, κοντύτερες σχέσεις στο πεντάρι κιβώτιό της και έναν κινητήρα “ξεχωριστό από τους άλλους” (ο κλασικός 3λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος, διαλεγμένος από το εργοστάσιο). Φοβερό μηχάνημα, θα πεις. 

Εννοείται ότι το χρώμα της συγκεκριμένης Μ είναι εργοστασιακό

Η συγκεκριμένη ///Μ, έμεινε στα χέρια ενός συλλέκτη για 22 χρόνια, στα οποία έκανε μόλις 161 χιλιόμετρα (100 μίλια, όπως βλέπεις στο κοντέρ). Φυσικά, την κράτησε άθικτη, κυριολεκτικά σαν καινούρια, μέχρι σήμερα που πωλείται. 

Η δημοπρασία της euro spec αυτής BMW M3 από τον Bringatrailer λήγει την Παρασκευή και μέχρι στιγμής, η υψηλότερη προσφορά φτάνει τις 132.000 δολάρια. Φυσικά, έχει όλα τα χαρτιά της αυθεντικότητάς της, μέχρι και αυτά της FedEx για το ταξίδι από την Ευρώπη μέχρι τον Αμερικανό dealer που την πούλησε. Πού ξέρεις; Μπορεί και να γυρίσει η μοίρα της και να επιστρέψει στην Ευρώπη, σε αυτή τη γωνιά της, αν βρεθεί κάποιος Έλληνας συλλέκτης που θα του “γυαλίσει”… 

Μπορείς να απολαύσεις εκατοντάδες φωτογραφίες της και να συμμετέχεις στη δημοπρασία, ακολουθώντας αυτό το link