Burnout με τα τέσσερα;

Burnout. Σε ένα dragstrip (και όχι μόνο), το κάπνισμα των ελαστικών από τερατώδη μοτέρ και τα σύννεφα που σηκώνονται, είναι ένα από τα αγαπημένα θεάματα των petrolheads ανά τον κόσμο. Ποιος, για παράδειγμα, δεν έχει απολαύσει ένα Challenger Hellcat ή ένα Viper (ακόμα και στο Youtube) να εξευτελίζει τα πίσω ελαστικά του και να κρύβεται μέσα σε ένα άσπρο νέφος; Η Dodge το ξέρει αυτό και, αφού έκανε κάτι extreme, είπε να το τραβήξει.

Πρώτα, έφτιαξε τοDurango SRT. Έναεπταθέσιο SUVμε τον6,8 λίτρων Hemi V8 των475 ίππων που έχουμε γνωρίσει στα Challenger και Charger SRT. Το οποίο, όπως καταλαβαίνεις, είναι ελαφρώςγρήγορο: Κάνει το σπριντ του0-100 χ.α.ω. σε μόλις4,4 δευτερόλεπτα.Έπειτα, το αλυσόδεσε σε ένα σταθερό αντικείμενο (ένα κτίριο, για παράδειγμα) που θα μπορούσε να το κρατήσει ακίνητο. Μετά, του ζήτησε να απελευθερωθεί και φώναξε: “Unleash Hell“!!!

Το αποτέλεσμα, είναι αυτό που βλέπεις στο βίντεο: Το τετρακίνητο κτήνος της Dodge ουρλιάζει και παλεύει να απελευθερωθεί, χαρίζοντάς μας ένα μάλλον σπάνιο θέμα: Ένα θεαματικό, μακρόσυρτο burnout με τα τέσσερα. Και στο τέλος, την πληρώνουν τα Pirelli P Zero. Because America.

Tip: Ναι, το video που μας έδωσε η Dodge είναι πολύ μικρό. Είναι όμως πολύ απολαυστικό.