Το πρώτο βραβείο για το Seat Ateca

Το πρώτο του διεθνές βραβείο πήρε το SEAT Ateca. Το νέο SUV της ισπανικής φίρμας, αναδείχθηκε “Best Buy Car of Europe 2017” από το θεσμό AUTOBEST.

Η τελετή απονομής των βραβείων και, φυσικά και ο νικητής, φιλοξενήθηκε στη Λισαβόνα. Στην πορτογαλική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των κυριοτέρων Ευρωπαίων κατασκευαστών καθώς και το πάνελ του θεσμού AUTOBEST με επικεφαλής τον πρόεδρο και Ιδρυτή, Dan Vardie. Τον Πρόεδρο της Seat, Luca de Meo, συνόδευσαν στελέχη της εταιρείας και μέλη της ομάδας που συμμετέχουν στα βραβεία.

Ο Luca de Meo δεν μπορούσε παρά να εκφράσει τη χαρά του για αυτό το υψηλού κύρους βραβείο: «Το Ateca ήταν ο κύριος παίκτης το 2016, αποσπώντας σημαντικά βραβεία και διπλασιάζοντας τις προβλέψεις πωλήσεων. Η αναγνώριση του από τους εκπροσώπους του θεσμού AUTOBEST αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τη SEAT επειδή αποδεικνύει πως η γκάμα μας, η οποία το 2017 θα ενισχυθεί με την έλευση του νέου Ibiza και του SEAT Arona, διευρύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του θεσμού βραβείων AUTOBEST Dan Vardie, έκανε λόγο για καθαρή νίκη: «Η νίκη του Seat Ateca είναι πρεμιέρα τόσο για τη Seat όσο και για το θεσμό AUTOBEST. Με καθαρή νίκη προερχόμενη και από τα 31 μέλη της κριτικής επιτροπής που εκπροσωπούν ευρωπαϊκές χώρες, η Seat κέρδισε το πρώτο βραβείο AUTOBEST στην ιστορία του διαγωνισμού. Το Ateca αποτελεί μία πολύ πειστική έκφραση του concept της SEAT “Created in Barcelona” και μία πρωτοποριακή φιλοσοφία της Μάρκας. Έχοντας τον τίτλο του “Best Buy Car of Europe 2017” ένα SUV, φανερώνει σαφέστατα πως οι συγκεκριμένες κατηγορίες αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αυτοκίνησης με αξιόλογη αύξηση τα επόμενα χρόνια. Με το Ateca και τα υπόλοιπα μοντέλα που έρχονται, η Seat έχει ήδη πάρει τη θέση της στον πυρήνα των νέων τάσεων της αυτοκίνησης. Εκ μέρους των μελών της Επιτροπής και εγώ ο ίδιος, με μεγάλη μας χαρά συγχαίρουμε όλους τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο εν λόγω project».

Το Ateca “όπλο” για τις πωλήσεις της Seat



Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η Seat, με το λανσάρισμα του πρώτου SUV, θα ενίσχυε τις πωλήσεις της. Έτσι, με το καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων από το 2007, η SEAT το 2016 παρέδωσε 410.200 οχήματα, 2.6% περισσότερα από το 2015. Σημαντική ώθηση έδωσε το Ateca, με 24.200 πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του στην αγορά. Η επιτυχία του Ateca έρχεται παράλληλα με την αύξηση πωλήσεων που σημείωσαν το Leon και το Alhambra το 2016.