Το απόλυτο δείπνο από τον Έκτορα Μποτρίνι και την Volvo


Η Volvo και ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”, ένα πρωτοποριακό concept στην ελληνική γαστρονομική σκηνή
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα εστιατόριο λανσάρει το «Τραπέζι του Σεφ», ένα θεσμό ιδιαίτερα δημοφιλή σε μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού
Ξεχωριστός χώρος μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου όπου ο βραβευμένος Σεφ υποδέχεται και περιποιείται ο ίδιος τους δειπνούντες οι οποίοι είναι σε άμεση οπτική επαφή με τα τεκταινόμενα στην καρδιά του εστιατορίου
Η επόμενη σελίδα στην εμπλοκή της Volvo με την υψηλή γαστρονομία
Το σχεδιασμό του Chef’s Table by Volvo έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Κολιαδήμας της Semiotik Design

Η Volvo Car Hellas και ο Έκτορας Μποτρίνι γράφουν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία τους. Η σουηδική μάρκα και ο βραβευμένος Σεφ παρουσιάζουν το “Chef’s Table by Volvo”. Πρόκειται για ένα μοναδικό concept που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στο Chef’s Table by Volvo, οι φίλοι της υψηλής γαστρονομίας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα δείπνο υψηλής τέχνης και τεχνικής, παρακολουθώντας από κοντά και νιώθοντας οι ίδιοι συμμέτοχοι της όλης δημιουργίας. 


Επιπλέον, στην περίπτωση του Chef’s Table by Volvo η εμπειρία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή και ολοκληρωμένη, καθώς κατόπιν συνεννόησης προσφέρεται στους συνδαιτυμόνες και η δυνατότητα χρήσης ενός μοντέλου της Volvo, για τη μετακίνησή τους προς και από το εστιατόριο. 

Το «Τραπέζι του Σεφ», όπως αποδίδεται στα ελληνικά, είναι ένας πολύ δημοφιλής θεσμός στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που διαμορφώνεται στην κουζίνα μεγάλων εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα ζευγάρι ή μια παρέα εκ του σύνεγγυς όλη τη δημιουργική μυσταγωγία που χαρακτηρίζει το σχεδιασμό, προετοιμασία και εκτέλεση ενός τέτοιου δείπνου.


Στην κουζίνα του εστιατορίου Botrini’s στο Χαλάνδρι, έχει διαμορφωθεί ένας πολύ φιλόξενος χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα. Το Chef’s Table by Volvo, το σχεδιασμό του οποίου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κολιαδήμας της Semiotik Design, προσφέρει όσο το δυνατόν πιο στενή οπτική επαφή με όσα εκτυλίσσονται στην κουζίνα, και ειδικότερα με το τελικό στάδιο προετοιμασίας των πιάτων, το «στήσιμό» τους, λίγο πριν φύγουν από το «πάσο» για να σερβιριστούν στους πελάτες. 


Όμως το Chef’s Table by Volvo στου Botrini’s ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα. Προσφέρεται ένα ιδιαίτερο menu, το οποίο όχι μόνο έχει επιμεληθεί προσωπικά ο Έκτορας Μποτρίνι ειδικά για την περίσταση, με στόχο να επιδείξει όλη του την τέχνη, αλλά είναι και ο ίδιος παρών για να παρουσιάσει τα πιάτα με το μοναδικό του τρόπο. Εξάλλου, αυτή είναι η πεμπτουσία κάθε “Chef’s Table”. Ο Σεφ υποδέχεται, φιλοξενεί του καλεσμένους του, προσφέροντας μία ολιστική προσέγγιση στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Για το λόγο αυτό εξάλλου το Chef’s Table by Volvo δεν είναι διαθέσιμο όλες τις μέρες της λειτουργίας του εστιατορίου αλλά μόνο όταν είναι δεδομένη και η παρουσία του Σεφ.


Σχετικά με το Chef’s Table by Volvo, ο βραβευμένος Σεφ δήλωσε: «Εδώ και καιρό θεωρούσα ότι η χώρα μας είναι έτοιμη “γαστρονομικά” να υποδεχθεί και να αγκαλιάσει ένα τέτοιο concept. Η υψηλή γαστρονομία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και ο Έλληνας, διαθέτοντας πλέον την απαραίτητη παιδεία, αναζητά συνειδητά ξεχωριστές εμπειρίες γεύσης. Είμαι ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα με το Chef’s Table by Volvo να προσφέρουμε μία τέτοια εμπειρία στο ελληνικό κοινό». 

Volvo και υψηλή γαστρονομία πάνε μαζί.
Το Chef’s Table by Volvo είναι το επόμενο βήμα στη συνεργασία της Volvo Car Hellas με τον Έκτορα Μποτρίνι, της εμπλοκής της Volvo γενικότερα με την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, του παλαιότερου θεσμού γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα, για πέντε συναπτά έτη. Παράλληλα, ήρθε να προστεθεί η υποστήριξη από τη Volvo του Safka, του πρώτου εστιατορίου σκανδιναβικής κουζίνας στη χώρα! Στη συνέχεια, το 2014 ξεκίνησε η συνεργασία με το βραβευμένο Σεφ Έκτορα Μποτρίνι, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η διακριτική παρουσία της Volvo στο Sani Gourmet Festival του 2014. Το Δεκέμβριο που μας πέρασε, η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός μίας νέας σειράς βραβείων υψηλής γαστρονομίας. Τα FNL Best Restaurant Awards by Volvo, που εγκαινιάστηκαν με την πρώτη απονομή στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, φιλοδοξούν να καθιερωθούν ως σημαντικός θεσμός ανάδειξης και επιβράβευσης της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα.