Χωρίς τις γυναικείες εφευρέσεις, τα αυτοκίνητα θα ηταν φτωχότερα

Η Fiat με το εμβληματικό 500 γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να ευχαριστήσει όλες τις γυναίκες, οι οποίες συνεισέφεραν με τις ανακαλύψεις και εφευρέσεις τους στην ασφαλέστερη και πιο άνετη μετακίνηση. Για τον λόγο αυτό δημιούργησε ένα ειδικό video αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες, και το οποίο προβάλλεται στη σελίδα του Fiat 500 στο Facebook και στο επίσημο YouTube κανάλι της Fiat Ιταλίας.

Οι ευχές για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχουν γίνει πλέον συνήθεια, όμως φέτος η Fiat αποφάσισε να αλλάξει αυτή την παράδοση. Σε συνεργασία με τη Leo Burnett Ιταλίας δημιούργησε ένα video, στο οποίο εμφανίζεται ένα 500 χωρίς εκείνες τις καινοτομίες που είναι καρπός της γυναικείας ευφυΐας. Το ειδικό αυτό αφιέρωμα στη σχέση των γυναικών με το αυτοκίνητο δικαιώνει τις γυναίκες για τη συνεισφορά τους σε σημαντικούς τομείς τεχνολογίας.

Η οδήγηση θα ήταν αδύνατη χωρίς καύσιμα, τα οποία έγιναν καθαρότερα και ασφαλέστερα χάρη στις ανακαλύψεις για τους καταλύτες από την Αμερικανίδα χημικό Edith Flanigen. Γυναίκα επίσης είναι η εφευρέτης  του θερμοστάτη αυτοκινήτου (Margaret Wilcox), ενώ πλέον μπορούμε να βρούμε εύκολα τον προορισμό μας χάρη στην ηθοποιό και εφευρέτρια Hedy Lamarr, οι μελέτες της οποίας οδήγησαν στην τελειοποίηση του GPS.

Αυτές οι γυναίκες έκαναν τα αυτοκίνητα πρακτικά, ασφαλή και άνετα μέσα μετακίνησης και για αυτό φέτος στις 8 Μαρτίου η Fiat αποφάσισε να πει χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και να ευχαριστήσει εκείνες που έκαναν τα αυτοκίνητά μας αυτά που είναι σήμερα.