Αξεσουάρ BMW M Performance για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring

Στο δεύτερο μοντέλο της νέας BMW Σειράς 5, η οδηγική απόλαυση μπορεί να μετουσιωθεί σε έντονη αγωνιστική αίσθηση με τη συμβολή ειδικών εξαρτημάτων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης, αεροδυναμικών βοηθημάτων και αξεσουάρ εσωτερικού. 

Η ευφυής λειτουργικότητα είναι από τα σημαντικότερα ατού της νέας BMW Σειράς 5 Touring. Στις καθημερινές διαδρομές ή σε μεγαλύτερα ταξίδια, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει όχι μόνο για το επίπεδο άνεσης και ευελιξίας που προσφέρει αλλά και για την αναβαθμισμένη οδηγική απόλαυση που είναι αποτέλεσμα βελτιστοποιημένης τεχνολογίας των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης. Ο σπορ χαρακτήρας αναδεικνύεται με ειδικά αξεσουάρ BMW M Performance που θα διατίθενται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Touring. Αυτά εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία και πιο δυναμικές επιδόσεις και παράλληλα μία ξεχωριστή, σπορτίφ εμφάνιση. Η νέα BMW 5άρα Touring με Αξεσουάρ M Performance έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017.

Βασισμένα σε μία υψηλού επιπέδου πείρα και τεχνογνωσία, τα BMW M Performance Power Kits προσφέρουν μία άριστα ισορροπημένη αύξηση ιπποδύναμης, προάγοντας τις επιδόσεις χωρίς επιπτώσεις στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Ένα BMW Power & Sound Kit προσφέρεται με τον λανσάρισμα για την 6-κύλινδρη, βενζινοκίνητη BMW 540i xDrive Touring (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,7 – 7,.3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 177 – 167 g/km) που αυξάνει την ισχύ κατά 25 kW/34 hp στα 265 kW/360 hp και τη μέγιστη ροπή κατά 50 Nm στα 500 Nm. Επίσης βελτιστοποιεί την απόκριση του κινητήρα και την ελκτική ισχύ. Επιπλέον, η πλούσια ιπποδύναμη συνοδεύεται από έναν εντυπωσιακό, σπορ ήχο χάρη στο άριστα εναρμονισμένο σύστημα σιλανσιέ.

Το σύστημα εξαγωγής BMW M Performance διατίθεται και σαν ανεξάρτητο αξεσουάρ – για τις BMW 540i xDrive Touring και BMW 530i Touring (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,3 – 5,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 143 – 133 g/km). To σύστημα εξαγωγής diesel BMW M Performance προσφέρεται για τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα BMW 530d Touring (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,1 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 134 – 124 g/km), BMW 530d xDrive Touring (κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,7 – 5,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 149 – 139 g/km) και BMW 520d Touring (κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,9 – 4,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 – 119 g/km). Σε όλα τα μοντέλα, το αντίστοιχο σπορ σιλανσιέ από ανοξείδωτο ατσάλι όχι μόνο διασφαλίζει ένα χαρακτηριστικό ήχο αλλά προσθέτει και μία ελκυστική, οπτική πινελιά. Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα και τον εξοπλισμό διατίθεται είτε με στρογγυλές ή με τραπεζοειδείς απολήξεις από χρώμιο ή ανθρακονήματα. Οι τραπεζοειδείς απολήξεις διατίθενται και σαν ανεξάρτητα αξεσουάρ για όλες τις εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 Touring.

Τα retrofit προϊόντα των συστημάτων ανάρτησης βελτιστοποιούν την ικανότητα επιτάχυνσης, την ακριβή συμπεριφορά στις στροφές και την απόδοση των φρένων για την επίτευξη δυναμικών επιδόσεων με αυθεντικό στυλ BMW M. Το σπορ σύστημα φρένων BMW M Performance που προορίζεται για τη BMW Σειρά 5 Touring προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο θερμικής αντοχής, εξασφαλίζοντας σταθερή επιβράδυνση ακόμα και με πολύ δυναμικό στυλ οδήγησης. Αυτό οφείλεται στα εσωτερικά αεριζόμενα, διάτρητα, ελαφρού βάρους δισκόφρενα με σταθερές 4πίστονες δαγκάνες από αλουμίνιο στον εμπρός άξονα και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες στον πίσω άξονα. Οι κόκκινες δαγκάνες υποδηλώνουν οπτικά την προέλευση της σχεδίασης από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συνδυάζονται με ζάντες αλουμινίου BMW M Performance 20 ιντσών. Υιοθετούν διεπίπεδη, 2άκτινη σχεδίαση και διατίθενται αποκλειστικά στην απόχρωση Orbit Grey ή ένα δίχρωμο φινίρισμα (Bi-Color). Οι ελαφριές σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες φέρουν runflat ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων, 245/35 R20 στον εμπρός άξονα και 275/30 R20 πίσω.

Τα οδηγικά χαρακτηριστικά και η εμφάνιση της νέας BMW Σειράς 5 Touring μπορούν να αναβαθμιστούν μέσω των ειδικών Αξεσουάρ BMW M Performance στην κατηγορία αεροδυναμικής. Τα άριστα ρυθμισμένα εξωτερικά βοηθήματα προσφέρονται συμπληρωματικά στο πακέτο M sports. Η γκάμα περιλαμβάνει βάσεις για τον εμπρός προφυλακτήρα από ανθρακονήματα και διπλό ένθετο διαχύτη για την πίσω ποδιά. Το κάτω τμήμα του πίσω διαχύτη διατίθεται σε χειροποίητη, ανθρακονημάτινη έκδοση αλλά και σε μία πιο διακριτική από πολυουρεθάνη (PUR), που βάφεται σύμφωνα με την προτίμηση του πελάτη. Αυτή η εξατομικευμένη απόχρωση διατίθεται και για τα ματ μαύρα διακοσμητικά μαρσπιέ από PUR. Άλλα οπτικά στοιχεία προσφέρουν τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών BMW M Performance από ανθρακονήματα, η μαύρη μάσκα BMW M Performance, οι μαύρες μπάρες BMW M Performance για τις θυρίδες ψύξης φρένων, αυτοκόλλητα μαρσπιέ με λογότυπο M Performance και οι διακοσμητικές λωρίδες BMW M Performance.

Ένα ιδιαίτερα ελκυστικό στοιχείο στο cockpit είναι το σπορ τιμόνι BMW M Performance . Σε οχήματα με σπορ 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, αυτό περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) για μηχανική επιλογή σχέσεων. Με στεφάνη από Alcantara, ασημί-γκρι ραφές και κόκκινη κεντρική πάνω ένδειξη, το σπορ τιμόνι BMW M Performance υπόσχεται μία έντονη αγωνιστική αίσθηση στη νέα BMW Σειρά 5 Touring σε όλες τις περιπτώσεις – όχι μόνο σε ορεινούς δρόμους με στροφές.

Όλα τα αξεσουάρ πληρούν απόλυτα τα υψηλά πρότυπα του BMW Group ως προς την επιλογή υλικών, τη σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής. Επιπλέον, η εκ των υστέρων τοποθέτησή τους ουδεμία επίπτωση έχει στους όρους εγγύησης που ισχύουν για κάθε μοντέλο. Τα προϊόντα BMW M Performance αποτελούν τμήμα του προγράμματος Γνήσιων Αξεσουάρ BMW, ενώ πωλούνται και τοποθετούνται μέσω του δικτύου εμπόρων BMW, των θυγατρικών πωλήσεων BMW και των Συνεργατών Επισκευαστών BMW.

Τα ειδικά αξεσουάρ BMW M Performance προσφέρονται με το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 5 Touring.