Νέο Jeep Compass ή μήπως Mini Grand Cherokee;

Ως ένα Mini Grand Cherokee χαρακτηρίζουν το νέο Jeep Compass και τα δεδομένα αυτό λένε. Κρατάει μόνο το όνομα από το παλιό Compass και καλά κάνει (βασιζόταν στο Dodge Caliber). Αποκτά εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου, μιας και βασίζεται στο πλαίσιο από το ικανότατο Renegade (δες εδώ) αλλά όχι μόνο, αφού θα έχει και τους ίδιους κινητήρες, τον 1.4 λίτρων MultiAir 2 turbo & τον diesel 1.6 λίτρων MultiJet  – φορολογικά ατού για την χώρα μας, συν τον 2 λίτρων πετρελαιοκινητήρα για την έκδοση Trailhawk. Μεγαλώνει σε διαστάσεις για να χωρά τα πάντα και ομορφαίνει επικίνδυνα για να μην θες άλλο SUV. Τοποθετείται ανάμεσα στο μικρό σε διαστάσεις Renegade και το μεγάλο σε κινητήρες Cherokee και πλασάρεται ως το πιο ικανό SUV της κατηγορίας.

Η Jeep κατακτά την 87η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης με τα Ευρωπαϊκά αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουργιου Jeep Compass, του νέου κόμπακτ SUV που θα προσφέρει τις καλύτερες εκτός δρόμου επιδόσεις στην κατηγορία του.

Το εντυπωσιακό νέο Jeep Compass είναι ένα μοντέλο για την παγκόσμια αγορά που διατηρεί ξεκάθαρα τον Jeep χαρακτήρα της  θρυλικής μάρκας. Θα προσφέρεται με 17 συνδυασμούς κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης ενώ θα εντυπωσιάσει με τα οδικά χαρακτηριστικά και την φιλικότητα του προς τον οδηγό.

Ενσωματώνει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό ασφάλειας, εξελιγμένο  σύστημα Infotainment με απαράμιλλη συνδεσιμότητα, αλλά και την παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Jeep αίσθηση ελευθερίας για την οποία όλα τα Jeep είναι διάσημα.

Το νέο Jeep Compass αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της μόνιμης εξέλιξης της Jeep στους τομείς της ποιότητας, της πρωτοπορίας, της τεχνολογίας και των επιδόσεων και στοχεύει να διευρύνει την επιτυχία της φίρμας στην κατηγορία των SUV. Η Jeep το 2016 ήταν η μάρκα με τον 3ο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων στην Ευρώπη  πετυχαίνοντας 105.000 πωλήσεις σημειώνοντας άνοδο 19% σε σχέση με το 2015.

Δίπλα στο ολοκαίνουργιο Jeep Compass θα βρίσκεται όλη η οικογένεια της Jeep με τρεις νέες «Special Edition» εκδόσεις και, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όλες τις εκδόσεις μοντέλων Trailhawk μαζί φυσικά και με αυτή του νέου Compass.

SPECIAL EDITIONS


Wrangler Rubicon Recon: Το πιο ικανό όχημα παραγωγής στον κόσμο αποκτά ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου με καλύτερη προστασία στα διαφορικά από τα heavy duty χυτά καλύμματα αλλά και ισχυρότερο μπροστινό άξονα. Η έκδοση Wrangler Rubicon Recon χαρακτηρίζεται επίσης από τους 18 ιντσών τροχούς σε μαύρο σατινέ χρώμα, το dual top σύστημα που προσφέρει διπλή χρηστικότητα soft και hard top και πολλές λεπτομέρειες σε σκούρο γκρι και μαύρο σατινέ χρώμα στους προβολείς, την τάπα καυσίμου κ.α. Το εσωτερικό της ειδικής έκδοσης συνδυάζει το μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες και προσδίδει μία πολύ δυναμική αίσθηση.

Grand Cherokee Night Eagle: Η νέα έκδοση της σειράς Night Eagle έχει ιδιαίτερα τονισμένο δυναμικό χαρακτήρα με πλήρη εξοπλισμό, λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και τροχούς 20 ιντσών. Το εσωτερικό, καλύπτεται από ανώτερης ποιότητας μαύρο δέρμα Capri ενώ το τελευταίας γενιάς infotainment σύστημα U Connect με οθόνη 8.4 ιντσών δεσπόζει στο ταμπλό και συνεργάζεται με έναν ενισχυτή 506 watt για HiFi απόλαυση.

Wrangler Night Eagle: Η ειδική έκδοση απογειώνει τον ήδη δυναμικό χαρακτήρα του Wrangler με μαύρες γυαλιστερές και σατινέ ενθέσεις, 18 ιντσών τροχούς και rock rails για προστασία σε extreme off road διαδρομές. Στο εσωτερικό, το μαύρο δέρμα σε καθίσματα, τιμόνι και κονσόλα, συνδυάζεται με γκρι ραφές ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει και το νέο σύστημα infotainment U Connect με μεγάλη οθόνη 6.5 ιντσών και διευρυμένη συνδεσιμότητα.

Εικονική Πραγματικότητα στο περίπτερο της Jeep

Οι επισκέπτες της έκθεσης, εκτός από τη γνωριμία με όλα τα νέα μοντέλα της Jeep, θα έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μία ακόμα ξεχωριστή εμπειρία μέσω της εικονικής πραγματικότητας και το “Jeep VR Configurator”.

Φορώντας τα ειδικά γυαλιά θα μπορούν να εξερευνήσουν, να «ακουμπήσουν» και να βιώσουν εικονικά το νέο Jeep Compass. Η εμπειρία VR περιλαμβάνει τον εξοπλισμό του μοντέλου και την live απεικόνιση των επιλογών, αλλά και την διάδραση του χρήστη με το νέο Compass αφού με την ειδική συσκευή VR θα μπορεί εικονικά να ανοίξει τις πόρτες, να κάτσει μέσα στο μοντέλο και να βρεθεί σε εντός και εκτός δρόμου περιβάλλον οδήγησης σαν να κάθεται πραγματικά πίσω από το τιμόνι. 

Το “Jeep VR Configurator” θα καθηλώσει τους επισκέπτες του 87ου Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης και είναι μία μόνο από τις τεχνολογίες που εξελίσσει η Jeep για να αναβαθμίσει τη σχέση με τους οδηγούς. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες.