Mitsubishi Eclipse Cross : Παλιό όνομα, νέο SUV

Τετρακίνητο, με τον νέο τούρμπο βενζινοκινητήρα 1.5L και με μεγαλύτερες διατάσεις από το ASX, το Eclipse Cross ουδεμία σχέση έχει πέραν του ονόματος, από το coupe σπορ της φίρμας, αλλά αποτελεί έναν ακόμα αντίπαλο του Qashqai.

Η Mitsubishi ετοιμάζεται για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου της compact SUV Eclipse Cross στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 1 (7 – 19 Μαρτίου). Το Eclipse Cross είναι ένα παγκοσμίως στρατηγικό μοντέλο που θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη φέτος το φθινόπωρο και στη συνέχεια σε Ιαπωνία, Β. Αμερική, Αυστραλία και λοιπές περιοχές. 

Το νέο Eclipse Cross compact SUV coupe θα πλαισιώσει την παγκόσμια οικογένια μοντέλων crossover SUV της MMC: το compact SUV ASX και τα μεσαία SUV Outlander και Outlander PHEV.

Το Eclipse Cross συνδυάζει τις εντυπωσιακές γραμμές ενός coupe με το δυναμισμό ενός SUV έχοντας τη στυλιστική υπογραφή και τις επιδόσεις της Mitsubishi. 

Άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι η σχεδίαση που σε ξεσηκώνει για ταξίδι, η συνδεσιμότητα που σε εμπνέει για νέες περιπέτειες, και η τεχνολογία ελέγχου all-wheel που σου προσφέρει την αίσθηση απόλαυσης και σιγουριάς για μία υψηλού επιπέδου οδηγική εμπειρία.

Στο εντυπωσιακό και δυναμικό coupe σχήμα του SUV της Mitsubishi ξεχωρίζουν: το σφηνοειδές προφίλ με τις έντονες, χαρακτηριστικές γραμμές, ένα πίσω παρμπρίζ με κλίση προς τα εμπρός, οι κοντοί πρόβολοι και τέλος οι μυώδεις προφυλακτήρες που παραπέμπουν στην εικόνα ενός δυνατού αθλητή.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic Shield της MMC αποτυπώνεται στο προστατευτικό σχήμα που δημιουργείται οπτικά από την κεντρική περιοχή της μαύρης μάσκας που υποδηλώνει τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Η μαύρη περιοχή ορίζεται από τρεις κατευθύνσεις – από αριστερά, δεξιά και από κάτω. Η φιλοσοφία Dynamic Shield υπογραμμίζει τη λειτουργικότητα του εμπρός τμήματος που έχει στόχο στην προστασία των ανθρώπων και του ίδιου του οχήματος.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία “Dynamic & Characteristic” στο πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από το σχεδόν κυβιστικό στυλ που δημιουργείται γύρω από τα ψηλά τοποθετημένα επιμήκη πίσω φώτα και από την οριζόντια διαίρεση του κεκλιμένου πίσω παρμπρίζ στα δύο. Όταν είναι αναμμένα, τα φώτα φρένων LED και το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό φως στοπ LED δημιουργούν μία μπάρα φωτός που διατρέχει όλο το πίσω τμήμα, προσδίδοντας στο Eclipse Cross εύρος και στιβαρότητα.

Ένα νέο κόκκινο χρώμα αμαξώματος προστίθεται στην παλέτα. Η στάνταρ επίστρωση περιλαμβάνει ημιδιαφανή κόκκινη και διαφανή βαφή το οποίο δημιουργεί υψηλό κορεσμό και ‘ένταση’ με αποτέλεσμα ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας.

Το οριζόντιο ταμπλό, τα ασημί μεταλλικά πλαίσια και ο μαύρος/ασημί διάκοσμος συνθέτουν ένα δυναμικό και σπορ εσωτερικό υψηλής ποιότητας. Με λεπτή οθόνη ηχοσυστήματος και προηγμένη απεικόνιση Head Up Display, το φουτουριστικό cockpit εξάπτει το ενδιαφέρον του οδηγού.

Μεγιστοποιώντας τη χρηστικότητα του χώρου αποσκευών χωρίς να επηρεάζεται το μοντέρνο  coupe-SUV στυλ, το πίσω κάθισμα είναι διαιρούμενο 60:40 με μεγάλη διαδρομή εμπρός πίσω και ρύθμιση κλίσης πλάτης. Εκτός του ότι προσφέρει στους πίσω επιβάτες άφθονο χώρο για τα πόδια, τους επιτρέπει επίσης να ρυθμίζουν τη θέση που τους εξυπηρετεί για άνεση στα μακρινά ταξίδια με άφθονο χώρο για το κεφάλι παρά την έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω.

Συνδεσιμότητα για νέα διάσταση απόλαυσης της περιπέτειας

Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με το σύστημα Smartphone Link Display Audio, ένα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να ερμηνεύει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει το Apple CarPlay, που είναι ο πιο έξυπνος και ασφαλής τρόπος χρήσης του iPhone μέσα στο αυτοκίνητο. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί Siri ή την οθόνη αφής του Smartphone Link Display Audio για να λαμβάνει οδηγίες βελτιστοποιημένες σύμφωνα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, να κάνουν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις, να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, και να ακούνε μουσική, χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο. Το Smartphone Link Display Audio υποστηρίζει επίσης το Android AutoTM*4 που προσφέρει λειτουργία των Google MapsTM, μουσικών και λοιπών εφαρμογών στο Google PlayTM μέσω φωνητικού ελέγχου. Το Touchpad Controller ελέγχει τις λειτουργίες ήχου, ραδιοφώνου και Apple CarPlay.

Η εργονομική θέση του Touchpad Controller στην κεντρική κονσόλα παρέχει άνετο και εύκολο έλεγχο του Smartphone Link Display Audio. 

Το σύστημα Head Up Display κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη προβάλλοντας την ταχύτητα του οχήματος, δεδομένα από τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και άλλες απαραίτητες πληροφορίες χωρίς να διασπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Οδηγική απόλαυση και σταθερότητα με τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης 

Το Eclipse Cross χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδηγικής κατάστασης και το είδος του οδοστρώματος. Το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς οχήματος της MMC, Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβάνει AYC με φωνητική ενεργοποίηση. 

Η προσθήκη μιας μπάρας θόλων 3 σημείων μπροστά και η στρατηγική χρήση δομικών συγκολλήσεων πίσω ειδικότερα έχουν αυξήσει την ακαμψία του αμαξώματος. Το πιο ανθεκτικό αμάξωμα και η βελτιστοποίηση της ανάρτησης στις λεπτομέρειες προσφέρουν ακριβή οδική συμπεριφορά και ανώτερη ευστάθεια.

Το Eclipse Cross διατίθεται με δύο κινητήρες που πετυχαίνουν την κατάλληλη ισορροπία ισχύος και περιβαλλοντικών επιδόσεων.

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1.5L συνδυάζεται με ένα νέο CVT με 8-τάχυτο Sport Mode και δυνατότητα μηχανικών αλλαγών. Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας άμεσου ψεκασμού common rail 2.2L που έχει τροποποιηθεί ειδικά για το Eclipse Cross συνδυάζεται με ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Και οι δύο συνδυασμοί κινητήριων συνόλων προσφέρουν μία ζωηρή οδηγική εμπειρία.

Προηγούμενο
Είδες το νέο Ibiza;