Πάμε χιόνι… με Subaru WRX STI!

Όλοι μας έχουμε τρελές ιδέες που τις λέμε με τους φίλους μας το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα απλά τις ξεχνάμε όντας ρεαλιστές. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα γκρουπ τρελών, τον κασκαντέρ Mark Higgins, τον παραγωγό και εμπνευστή του βίντεο και την Prodrive που αποφάσισαν μαζικά να διακόψουν… τα χάπια τους.

Και ενώ εσύ νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, βλέπεις αυτό το βίντεο και αναθεωρείς. Η Subaru Αμερικής αποφάσισε να βάλει σε μια ολυμπιακή πίστα για έλκηθρα στο St Moritz των Ελβετικών Άλπεων, ένα Subaru WRX STI. Φυσικά, το αυτοκίνητο δεν είναι ένα συνηθισμένο STI. Για αυτό το εγχείρημα η Prodrive έπρεπε να τροποποιήσει τα πάντα στο αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ στο Isle of Man TT το 2015, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα ελαστικά με καρφιά που έχουν πλέον απαγορευτεί από το WRC, καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο roll cage. Επίσης νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και επιπλέον ενισχύσεις παντού αφού οι επαφές με τους παγωμένους τοίχους είναι εγγυημένες και σίγουρα όχι αμείλικτες όπως θα ήταν μια βόλτα στο πάρκο..

Η πίστα Olympia bob run είναι η παλαιότερη και η μόνη φυσική πίστα έλκηθρου. Έγινε γνωστή όταν κάποιοι πλούσιοι Βρετανοί και προφανώς σε κατάσταση μέθης, κατέβηκαν με δύο έλκηθρα ενωμένα το 1890. Το 1904, έγινε η πρώτη επίσημη πίστα έλκηθρου στον πλανήτη, βοηθώντας το St. Moritz να κερδίσει το στοίχημα της διοργάνωσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1928 και το 1948.

Η πίστα bobsled του Σαν Μόριτς είναι μήκους 1,72 χλμ και χτίστηκε το 1903, όντας πιο φαρδιά από τις σύγχρονες πίστες. Διαθέτει 14 στροφές και μια από αυτές παράγει 4,5 g πλευρικής δύναμης! Έτσι οι άνθρωποι της Prodrive φαντάστηκαν ότι το WRX STI θα καταφέρει να στριμωχτεί μια χαρά στην κατηφορική πίστα για έλκηθρα και ότι τα 135 χλμ/ώρα που αγγίζουν τα έλκηθρα θα είναι μια γκαζιά για το Subaru. Το αποτέλεσμα όμως είναι βασανιστικό για το Subaru αφού όντας πολύ φαρδύ ακουμπούσε συνεχώς στα τοιχώματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες και με κίνδυνο να βγει εκτός πίστας και να καταστραφεί. Πράγμα που πήγε να συμβεί αλλά τελικά την γλύτωσε και το εγχείρημα αν και τρελό θεωρείτε άκρως επιτυχημένο αφού πέτυχε τον σκοπό του, αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό.

Ο οδηγός της Prodrive δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Mark Higgins τον άνθρωπο πίσω από τις επικίνδυνες σκηνές στις δυο τελευταίες ταινίες του James Bond, και του Fast & Furious 6 . Επίσης κατέχει το ρεκόρ τετρακίνητου στην πίστα Isle of Man TT Course. Ωστόσο, τίποτα δεν θα μπορούσε να τον προετοιμάσει για αυτή την τρελή διαδρομή γεμάτη από στροφές πάγου, που καταλήγει σε μια κάθετη πτώση. Άλλωστε τα έλκηθρα είναι για να γλιστράνε λόγω χαμηλής τριβής, ενώ τα Subaru όχι.

Καλή θέαση…