Δες τον πιο… αγχωμένο τερματισμό του WRC, στο Μεξικό!

Τέλος καλό όλα καλά!

Η Citroen με το Citroen C3 WRC και ο Kris Meeke έγραψαν ιστορία με το δραματικό τρόπο που τερμάτισαν τον αγώνα στο Μεξικό, κατακτώντας την πρώτη θέση! Αυτή είναι η πρώτη νίκη της χρονιάς για την αγωνιστική ομάδα της Citroen! 

Ελάχιστα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ο Kris Meeke είχε μια έξοδο που παραλίγο να του κοστίσει τη διάκριση στον αγώνα, αφού ακολούθησαν μερικά δευτερόλεπτα… αγχώδους περιπλάνησης στον παρακείμενο χώρο στάθμευσης. 

Ο βόρειο Ιρλανδός οδηγός έχασε τον έλεγχο του C3 σε μια παρατεταμένη δεξιά, τέσσερις στροφές πριν τον τερματισμό και τον θρίαμβο. Η εικόνα στη συνέχεια είναι χαρακτηριστική. Ο Meeke με το Citroen C3 WRC πέρασε ξυστά από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε χώρο στάθμευσης. Συνέχισε μέσα στο πάρκινγκ, πιθανότατα λόγω αποπροσανατολισμού, αντί να βγει αμέσως ξανά στο δρόμο και αφού πραγματοποίησε ένα σλάλομ ανάμεσα στα παρκαρισμένα, βρήκε μια δίοδο για επαναφορά του αυτοκινήτου στην τελευταία ειδική. 

Στο service park, κραυγές ανακούφισης και επευφημίες από την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη που ανέτρεψε κάθε προηγούμενη πρόβλεψη! Οι υπόλοιποι οδηγοί που παρακολουθούσαν στα μόνιτορ μετά το δικό τους τερματισμό, απλά δεν πίστευαν αυτό που μόλις είδαν! Το Citroen C3 WRC έφτασε στο τέλος, λαβωμένο ελαφρά και με ροκανισμένο το χρόνο, ωστόσο 13,8” γρηγορότερα από τον δεύτερο οδηγό! Με αυτό το δραματικό τρόπο, η Citroen Total Abu Dhabi WRT, “κλείδωσε” την παρθενική της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!  

Στη συνέχεια το εντυπωσιακό rally του WRC αλλάζει ήπειρο και έρχεται στην Κορσική, όπου στις 6 Απριλίου, θα ξεκινήσει ο 4ος από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος.

Δες την επίμαχη σκηνή: