Με drones και Hayabusa το κυνήγι των κοντράκηδων στο Riba’s

Αφού το τελευταίο meeting είχε καταλήξει σε ολονύχτια επεισόδια με συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, η ΕΛΑΣ έριξε τα ισχυρότερα “όπλα” της στο, προγραμματισμένο μέσω Facebook, “ραντεβού” των (υποτιθέμενων;) κοντράκηδων στο Riba’s, τα ξημερώματα της Πρωταπριλιάς. 

Με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στην αναμονή, δεκάδες περιπολικά, μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, δύο μοτοσικλέτες Hayabusa για καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων (αλλά και για… ψυχολογικούς λόγους), γερανούς για να μεταφέρουν αυτοκίνητα και μηχανές κοντράκηδων που θα κατάσχονταν, αλλά και drones, για να επιβλέπουν τις κινήσεις των περίπου 2000 παρευρισκομένων, οι αστυνομικοί χάλασαν το “πάρτυ” πριν καν ξεκινήσει. 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προσήχθησαν δύο άτομα, λόγω του ότι δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ οι μοτοσικλέτες τους μεταφέρθηκαν με γερανό στο Τμήμα Τροχαίας Γλυφάδας. Έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι, ιδιαίτερα σε οδηγούς σπορ αυτοκινήτων, αλλά και δικύκλων. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς το βράδυ (το ραντεβού είχε δοθεί στις 11) στην πλατεία της Βάρκιζας καθώς και στο γνωστό κέντρο Riba’s, με σκοπό να αποτρέψουν την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων. Και, απ’ ότι φαίνεται, το κατάφεραν. Το πιθανότερο είναι ότι οι εντατικοί έλεγχοι στην περιοχή που “στοχοποίησαν” για άγνωστο λόγο κάποιοι, θα συνεχιστούν στους διερχόμενους οδηγούς και το επόμενο διάστημα



Tip: Πηγή των φωτογραφιών είναι το ρεπορτάζ του protothema.gr