Το νέο SsangYong Rexton θα είναι ικανότατο εκτός δρόμου

To νέο Rexton 4ης γενιάς είναι ένα μεγάλο premium SUV με αυθεντικό εκτός δρόμου DNA, λόγω του πλαισίου τύπου σκάλας και προσφέρει μια δυναμική οδηγική εμπειρία βασιζόμενο στον πετρελαιοκινητήρα e_XDi220, το 7άρι αυτόματο κιβώτιο της Mercedes-Benz και το σύστημα τετρακίνησης 4-Tronic


Οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν πλαίσιο τεχνολογίας Quad Frame, 9 αερόσακους, οθόνη αφής HD 9 ιντσών, 3D Around View Monitor και τεχνολογία mirroring για το σύστημα infotainment



Στην έκθεση της Σεούλ, η SsangYong αποκάλυψε, σε παγκόσμια 1η, το νέο Rexton, το οποίο αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχία του Tivoli, αυτή τη φορά για την κατηγορία των μεγάλων SUV. 

Ο CEO της SsangYong Motor, κ. Choi, τόνισε ότι «Ακολουθώντας το Tivoli, που έθεσε νέα standards στα compact SUV, το νέο Rexton αποτελεί την αναβίωση του μεγαλόσωμου SUV με τις παραδοσιακές αξίες ενός καθαρόαιμου εκτός δρόμου οχήματος. Η νέα πλατφόρμα θα εξυπηρετήσει το βασικό ρόλο να υλοποιήσει τη μέσο-μάκροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας, δίπλα στην πλατφόρμα του Tivoli. Στόχος μας ήταν να δώσουμε τις απόλυτά καλύτερες αξίες στους αγοραστές του Rexton, με την εξέλιξη του concept «Μεγαλειώδης Επανάσταση», που αντικατοπτρίζει την τεχνολογική καινοτομία και τις συνεχώς διαφοροποιούμενες καταναλωτικές απαιτήσεις, έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την 4η τεχνολογική επανάσταση». 

Βασισμένο σε πλαίσιο νέα γενιάς με την κίνηση πίσω, το νέο Rexton αντικατοπτρίζει τις αρχές ενός Premium Αυθεντικού SUV, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Βασική επιδίωξη του νέου μοντέλου είναι να εδραιώσει την κερδοφορία της εταιρείας αλλά και να καθιερώσει από την αρχή τη φήμη της ως εξειδικευμένης στα SUV, με ένα κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία του. 

Η επιλογή ενός πλαισίου τύπου σκάλας για την εξέλιξη του νέου μοντέλου συνάδει με την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες, μεγαλύτερες ελκτικές ικανότητες στα μεγάλα SUV, προκειμένου να υποστηριχθεί πιο αποτελεσματικά ο δραστήριος τρόπος ζωής. Άλλωστε κατά αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και η θέση της εταιρείας ως ένας εξειδικευμένος κατασκευαστής αυθεντικών SUV μοντέλων. 

Εν κατακλείδι, το νέο Rexton προσφέρει μια ασυναγώνιστη οδηγική εμπειρία, αλλά και μια αίσθηση βαθειάς ικανοποίησης στον οδηγό του, έχοντας ένα χαρισματικό design, 4κίνηση που ταιριάζει σε ένα αυθεντικό SUV, εξαιρετική αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων, ενώ είναι εξοπλισμένο με κορυφαία συστήματα ασφαλείας και άνεσης που ταιριάζουν σε ένα κορυφαίο μοντέλο.

Σχεδιαστική επανάσταση

Ο έντονος και δυναμικός σχεδιασμός του νέου Rexton έχει πάρει την έμπνευσή του από το μεγαλοπρεπή ναό του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών. Η σχεδιαστική φιλοσοφία της SsangYong «Nature-born 3Motion», και πιο συγκεκριμένα η έννοια της «Μεγαλοπρεπούς Κίνησης» ήταν η βάση για την υλοποίηση, πάνω στο αμάξωμα του Rexton, της φυσικής κίνησης. 

Ο σχεδιασμός απλωμένων φτερών που αποτυπώνεται στη γρίλια της μάσκας, και απλώνεται μέχρι τα εμπρός φωτιστικά, δημιουργεί ένα δυναμικό και πληθωρικό σύνολο. Ο χρυσός κανόνας των αναλογιών ακολουθήθηκε πιστά στο σχεδιασμό της σιλουέτας του νέου μοντέλου, αφού με βάση αυτόν δημιουργήθηκαν η γραμμή των ώμων, η θέση των φωτιστικών, η γρίλια της μάσκας, το έμβλημα της φίρμας ακόμα και οι θέσεις των αεραγωγών στους προφυλακτήρες. 

Ειδικά στο προφίλ του μοντέλου έχει δοθεί έμφαση στη χαρακτηριστική γραμμή που ξεκινάει από το πίσω φτερό και δίνει την εντύπωση πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να ορμήσει προς τα εμπρός. Οι κομψές μπροστινές κολόνες και οι πιο φαρδιές πίσω κολόνες προσφέρουν μια χαρακτηριστική αντίθεση χαρίζοντας μια ακμαία και δυναμική εικόνα. Οι τροχοί αλουμινίου 20 ιντσών ολοκληρώνουν με τον πιο ταιριαστό τρόπο τη συνολική αισθητική. 

Επιπλέον, η θέση των φώτων LED που ενσωματώνουν τα φώτα ημέρας (DRL) και τα φλας, υπογραμμίζουν την premium τοποθέτηση του μοντέλου, ενώ συμπληρώνονται από LED φώτα ομίχλης. 

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου που στόχο έχει να προσφέρει «εκλεπτυσμένη πολυτέλεια» μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς ανάλογα τη θέση των καθισμάτων. Οι δερμάτινες επενδύσεις, που κάνουν χρήση δέρματος Nappa, ή τα ηλεκτρικά καθίσματα με μνήμες που «σώζουν» και τη θέση των εξωτερικών καθρεπτών, είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αναδύουν την αίσθηση ανώτερης ποιότητας που εισπράττουν οι επιβάτες. 

Παράλληλα, το νέο Rexton προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του, χάρη στη βέλτιστη αξιοποίηση του εσωτερικού του.

Οδηγική επανάσταση 

Το νέο Rexton χρησιμοποιεί ένα κινητήρα diesel 2.2 λίτρων (181PS, 420 Nm), σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της Mercedes – Benz. O πολύ αποδοτικός και ήσυχος κινητήρας e-XDi220 προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, στις χαμηλές και μεσαίες στροφές λειτουργίας, καθώς διαθέτει κορυφαία ροπή από χαμηλά. 

Όσο για το 7άρι αυτόματο κιβώτιο της Mercedes – Benz έχει αποδεδειγμένη αξιοπιστία, καθώς έχει εξοπλίσει αρκετά μοντέλα του premium κολοσσού, ενώ σε συνδυασμό με τον 2.2 diesel κινητήρα προσφέρει πολύ ομαλές αλλαγές και αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του πεντάλ γκαζιού, εξασφαλίζοντας δυναμική οδήγηση. 

Παράλληλα το νέο Rexton θα εξοπλίζεται και με τον κινητήρα βενζίνης 2.0 DGi (225PS, 350Nm) με turbo και άμεσο ψεκασμό καυσίμου. 

Το σύστημα τετρακίνησης 4Tronic βασίζεται στη μακροχρόνια παράδοση της SsangYong στα συστήματα του είδους (4WD). O οδηγός μπορεί να επιλέξει κίνηση στους πίσω τροχούς, υπό νορμάλ συνθήκες οδήγησης, επιδιώκοντας άνεση και χαμηλή κατανάλωση. Η τετρακίνηση (4WD) μπορεί να επιλεγεί προκειμένου να εξασφαλιστεί το βέλτιστο κράτημα σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, ενώ υπάρχουν και σχέσεις υπολλαπλασιασμού για κορυφαίες εκτός δρόμου επιδόσεις. Παράλληλα, ο συνδυασμός της ανάρτησης με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα, εξασφαλίζει κορυφαία σταθερότητα και ποιότητα κύλισης.

Επανάσταση Ασφαλείας

Το νέο Rexton εξοπλίζεται με τους περισσότερους αερόσακους για τους επιβάτες στην κατηγορία του. Έτσι, εκτός από τους βασικούς 6 και αυτόν για τα γόνατα του οδηγού, εξοπλίζεται και με  ξεχωριστούς πλευρικούς αερόσακους για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Παράλληλα, το νέο του πλαίσιο (τεχνολογίας Quad Frame) είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υπερ-υψηλής και υψηλής αντοχής για να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια στους επιβάτες. 

Το Quad Frame είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υπέρ-υψηλής αντοχής (1,5 GPa-grade Giga Steel) για πρώτη φορά παγκοσμίως, έχοντας επιτύχει μια σημαντική μείωση βάρους εξαιτίας των προηγμένων τεχνικών κατασκευής του. Άλλωστε το ποσοστό συμμετοχής του ατσαλιού υψηλής αντοχής αγγίζει το 63%. Παράλληλα το 81,7% του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής, το υψηλότερο στην κατηγορία 

Τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας είναι διαθέσιμα στο νέο Rexton, όπως το Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS), το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα (LCA),  το Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (BSD), το Σύστημα Προειδοποίησης για την Κυκλοφορία Όπισθεν του Οχήματος (RCTA).

Τεχνολογική επανάσταση 

Το σύστημα ψυχαγωγίας που είναι τοποθετημένο στο νέο Rexton είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του καθώς προσφέρει μια μεγάλη οθόνη αφής 9,2 ιντσών, είναι συμβατό με τα λογισμικά Apple Car Play και Android mirroring, για απευθείας προβολή του interface του smartphone στην οθόνη του αυτοκινήτου, και σύστημα navi σε HD ανάλυση. Παράλληλα, το Rexton εξοπλίζεται με το 3D Around View Monitor (AVM) που προσφέρει μια πανοραμική – ρεαλιστική εικόνα του αυτοκινήτου, βοηθώντας τον οδηγό να κάνει ακριβείς ελιγμούς. Το νέο μοντέλο είναι εφοδιασμένο και με ένα top of the class σύστημα 10 ηχείων της Infinity, που αποδίδουν με μεγάλη ακρίβεια τις ηχητικές συχνότητες, προσφέροντας μια premium εμπειρία, αντάξια του Rexton. 

Άλλα στοιχεία εξοπλισμού του μοντέλου περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως το Auto Closing, με το οποίο οι πόρτες κλείνουν αυτόματα όταν το κλειδί απομακρύνεται από το αυτοκίνητο, το Easy Access, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα τη θέση οδήγησης για εύκολη πρόσβαση του οδηγού όταν ανοίγει την πόρτα, η ηλεκτρική πίσω πόρτα, η οποία ανοίγει αυτόματα όταν ο οδηγός με το κλειδί κάθεται για λίγο στο πίσω κάθισμα. 

Ακριβείς πληροφορίες για τις επιδόσεις, τους άλλους κινητήρες και κιβώτια, την κατανάλωση, καθώς και την τιμή του νέου Rexton θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται και στην Ελλάδα μέσα στο φθινόπωρο του έτους.