Γιατί η Ρόδος γέμισε Harley Davidson;

Στο Νησί των Ιπποτών έχει σημάνει «συναγερμός». Αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι βρίσκονται επι ποδός για την καλύτερη υποδοχή των αναβατών με την ενεργό συμμετοχή του τοπικού HOG (harley owners group) που αριθμεί 39 μέλη. Αλλά, ας εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται.

Η Οργανωτική Επιτροπή Rhodes Circuit, από τη στιγμή που έβαλε στόχο να αναβιώσει τον ιστορικό αγώνα ταχύτητας, δεν έχει σταματήσει λεπτό να εργάζεται για την υλοποίηση του. Έτσι μετά το απόλυτα πετυχημένο Test Event στις αρχές της χρονιάς, εκεί όπου πάνω από 50 χιλιάδες κόσμος έδειξε έντονα το ενδιαφέρον του για τα πανέμορφα αυτοκίνητα του SpeedSector, αυτή τη φορά ετοίμασε το νησί για την υποδοχή 50 Harley-Davidson του HOG, που επισκέπτονται το σμαραγδένιο νησί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τι είναι όμως το HOG? O Nίκος Σταυριανός, Ρόδιος αναβάτης, μέλος του τοπικού γκρούπ μας λέει: «Το HOG (harley owners group) έχει μέλη σε όλο τον πλανήτη και γίνεσαι μέλος του με την αγορά της Ηarley-Davidson σου. Εφόσον επιθυμείς να είσαι μέλος ανανεώνεις την συνδρομή σου μέσω αντιπροσωπείας και των εκάστοτε υπεύθυνων μελών τα οποία είναι και ψηφισμένα στο chapter. Στην περίπτωση μας ονόμάζεται ATHENA CHAPTER, εκεί ανήκουν οι Ρόδιοι αναβάτες και συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του. Φυσικά είναι τιμή μας που το ATHENA CHAPTER διάλεξε το νησί μας για το ride του».
«Όσο για το πρόγραμμα του διήμερου. Αυτό αρχίζει με την υποδοχή των παιδιών στο λιμάνι. Μετά η πρώτη εξόρμηση με τις Harley-Davidson ξεκινά από το ξενοδοχείο και μέσω Ελεούσας , Προφήτη Ηλία, και Έμπωνα θα καταλήξει στο γραφικό χωριουδάκι της Κρητήνιας. Τη δεύτερη μέρα, το Σαββατο ξεκινάμε από το RODOS PALACE, περνάμε το Φαληράκι με προορισμό την πανέμορφη Λίνδο και τελειώνουμε με στάση για μπάνιο και φαγητό στα Στεγνά».

Το βραδάκι του Σαββάτου στον εξώστη του κτιρίου της Περιφέρειας, οι άνθρωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρέθεσαν δείπνο (μπουφέ) για να καλωσορίσουν όπως οι Ρόδιοι μόνο ξέρουν, τους αναβάτες των Harley- Davidson.

Το πρόγραμμα όμως, δεν τελειώνει το Σάββατο. Νωρίς- νωρίς την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, οι Ρόδιοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν τις πανέμορφες μηχανές, αφού θα παραταχθούν έξω από το Κτίριο της Περιφέρειας. Εκεί θα τους υποδεχθούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έχει εξ αρχής πιστέψει και αγκαλιάσει την προσπάθεια για την αναβίωση του θρυλικού σιρκουί. Μαζί του θα είναι ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, που γνωρίζει ότι εκδηλώσεις σαν και αυτές τονώνουν την τοπική οικονομία και διαφημίζουν το νησί και τις ομορφιές του. Την τιμητική του στην υποδοχή θα έχει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος – Πολιτισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rhodes Circuit, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, που είναι η ψυχή των προετοιμασιών για την υποδοχή των μοτοσυκλετιστών των Harley-Davidson και όπως μας δήλωσε:

«Έχουμε προγραμματίσει οι αναβάτες των Harley- Davidson, αυτών των Rolls Royce των δρόμων, να οδηγήσουν τη θρυλική διαδρομή του Rhodes Circuit. Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε: «Και μπορούμε και θέλουμε. Γιατί το Μονακό και όχι η Ελλάδα; Γιατί το Μόντε Κάρλο και όχι η Ρόδος».Για αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους της Ρόδου να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να έρθουν την Κυριακή το πρωί, να δουν από κοντά τις πανέμορφες μοτοσυκλέτες και να τις χαρούν στη θρυλική διαδρομή του Rhodes Circuit».