Το MINI Countryman έχει και… σκηνή οροφής

Πόσο φοβερό θα ήταν αν τα αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου έδιναν τη δυνατότητα και διαμονής σε αυτά, για τις αποδράσεις στην εξοχή; “Πολύ”, σκέφτηκαν οι άνθρωποι της ΜΙΝΙ και δημιούργησαν ένα… ρετιρέ το οποίο στήνεται στο λεπτό, στην οροφή του Countryman, για διανυκτέρευση στην εξοχή.

Με άπλετο χώρο μέχρι και πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους και με το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4, η τελευταία γενιά του παντός εδάφους μοντέλου της premium Βρετανικής μάρκας, διαθέτει τον ιδανικό εξοπλισμό για εξορμήσεις πέρα από τα όρια της πόλης και της ασφάλτου. Στην περίπτωση που δεν τελειώνει μόνο ο δρόμος αλλά και η ημέρα, διαθέτει τώρα και ένα χώρο για διαμονή τη νύχτα – και μάλιστα στο μέρος που επιθυμεί ο οδηγός. Η εξειδικευμένη Ιταλική εταιρία AUTOHOME διεύρυνε την γκάμα της για να συμπεριλάβει μία σκηνή οροφής που ταιριάζει απόλυτα με την εμφάνιση του νέου MINI Countryman και με την τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας .

Σε συνεργασία με την ομάδα Σχεδιασμού της MINI, δημιουργήθηκε μία ειδική έκδοση της σκηνής οροφής AirTop, η οποία διατίθεται τώρα κατευθείαν από τον κατασκευαστή σε μαύρο και λευκό, τα χρώματα της οροφής και των εξωτερικών καθρεπτών του νέου MINI Countryman. Η AUTOHOME συγκεντρώνει περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στη σχεδίαση και κατασκευή σκηνών οροφής για αυτοκίνητα και τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται σε ταξίδια τουρισμού και επαγγελματικές αποστολές.

Η τοποθέτηση του κινητού αυτού καταφυγίου είναι πανεύκολη χάρη στις στάνταρ μπάρες οροφής του νέου MINI Countryman που επιτρέπουν τη χρήση της ειδικής σχάρας από τη σειρά Γνήσιων Αξεσουάρ ΜΙΝΙ – διατίθεται στο MINI Shop. Το σύστημα συγκράτησης της σκηνής προσαρμόζεται στη συγκεκριμένη σχάρα με ελάχιστες, εύκολες κινήσεις, χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Η σχάρα οροφής είναι η ανθεκτική βάση του συστήματος ασφάλισης της σκηνής με τους σταθερούς, ασφαλείς σφικτήρες από χάλυβα.

Όταν η σκηνή είναι κλειστή δεν διαφέρει από μία συμβατική μπαγκαζιέρα. Οι αεροδυναμικές γραμμές της οροφής της σκηνής από υαλονήματα συνεπάγονται περιορισμένη αεροδυναμική αντίσταση και μειωμένους θορύβους. Η σκηνή ανοίγει εύκολα με την απασφάλιση συνδέσμων – δύο στο πίσω μέρος και ενός μπροστά. Η οροφή της σκηνής ανασηκώνεται τότε αυτόματα χάρη σε τέσσερα αμορτισέρ αερίου.

Το εσωτερικό ύψος της σκηνής είναι 94 εκατοστά. Χάρη στη σκληρή οροφή και τις πλευρικές επιφάνειες από ειδικό ύφασμα υψηλής ποιότητας, η σκηνή δεν είναι μόνο αδιάβροχη αλλά παρέχει και ιδανικό εξαερισμό και κορυφαία θερμομόνωση και ηχομόνωση. Στα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνονται: συμπαγές στρώμα με βαμβακερή επένδυση, δύο πόρτες και δύο παράθυρα που ανοιγοκλείνουν με φερμουάρ, κουνουπιέρες σε όλα τα ανοίγματα, εσωτερικός φωτισμός LED με μπαταρία, καθώς και δίκτυ αποσκευών και θήκες για προσωπικά αντικείμενα. Επίσης διατίθεται ανθεκτική σκάλα αλουμινίου για να ανεβαίνεις στον τελευταίο όροφο του MINI Countryman.

Χάρη στον ισχυρό κινητήρα, το σύστημα τετρακίνησης ALL4 και το επιτρεπόμενο βάρος ρυμούλκησης των 1800 κιλών, το νέο MINI Countryman έχει τη δυνατότητα να έλκει και τροχόσπιτο. Όμως η σκηνή οροφής ταιριάζει απόλυτα με τις παραδοσιακές αρχές της μάρκας, όπως η μεγιστοποίηση των εσωτερικών χώρων με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις. Οι διαστάσεις του κρεβατιού είναι 2,10 μ. μήκος και 1,3 μέτρα πλάτος – επαρκείς για τη διανυκτέρευση δύο ατόμων στην εξοχή. Η σκηνή παρέχει στέγη στους επιβάτες του νέου MINI Countryman, σε όποιο μέρος εκείνοι επιθυμήσουν και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Στην εξοχή, στην παραλία ή στο βουνό – οπουδήποτε το νέο MINI εξερευνά νέα εδάφη, η οροφή του μετατρέπεται άμεσα σε ένα φιλόξενο χώρο διαμονής μάλιστα στην καλύτερη τοποθεσία.