H ναυαρχίδα της BMW, η M8 θα είναι οκτακύλινδρη

Δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημες λεπτομέρειες για τη νέα BMW M8, αλλά όλα δείχνουν ότι θα φορά τον V8 4.4 λίτρων twin-turbo κινητήρα από την M5 και όχι τον θηριώδη V12 των 6.6 λίτρων από την M760 κατατάσσοντας την έτσι στην κατηγορία της 911 . Με αυτό τον τρόπο το βάρος θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα ειδικά πάνω στον μπροστινό άξονα, όπου η υπερβολική μάζα προκαλεί και την υποστροφή. Οι άνθρωποι της Bmw μας λένε ότι θα είναι μια πραγματική μηχανή οδήγησης προερχόμενο από την πίστα για το δρόμο με βασικούς ανταγωνιστές την Mercedes-AMG GT και την Porsche 911. Όμως ανεξάρτητα από το κινητήρα που θα φορά , τα πάντα στη σειρά 8, από το μέγεθός της μέχρι το εσωτερικό της, φαίνονται να προσανατολίζονται για την άνεση στα μεγάλα ταξίδια όπως κάνουν τα μεγάλα GT, βλέπε Aston Martin Vanquish και S-Class Coupe, αντί των δυνατοτήτων της AMG GT ή της Porsche 911 στην πίστα. Υποθέτουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε…

Παράλληλα με τη συνεχιζόμενη εξέλιξη της στάνταρ Σειράς 8, οι μηχανικοί της BMW M εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην Μ έκδοση του μοντέλου. Ένα πρώιμο, πλήρως καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της μελλοντικής BMW M8, θα παρουσιαστεί, κάνοντας τα πρώτα του χιλιόμετρα, στον 24ώρο αγώνα του Nürburgring στα πλαίσια του προγράμματος υποστήριξης από τη BMW. Κλασικά στοιχεία Μ, όπως μεγαλύτεροι αεραγωγοί, τροποποιημένα φρένα και σπορ εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις, υποδηλώνουν τη σημαντικά αυξημένη ισχύ και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στο δρόμο, ανοίγοντας την όρεξη για μία εμπειρία οδήγησης πλούσια σε συγκινήσεις.

«Η σύλληψη και η εξέλιξη της BMW Σειράς 8 και του μοντέλου M τρέχουν παράλληλα», μας εξηγεί ο Frank van Meel, Πρόεδρος της BMW M Division. «Η μελλοντική BMW M8 θα είναι φτιαγμένη από τα γονίδια της Σειράς 8 και θα διευρύνει το DNA της με καλύτερες δυνατότητες στην πίστα και με γενναιόδωρες δόσεις ξυραφένιας σπορ αίσθησης, ακρίβειας και ευελιξίας. Όλα αποσκοπούν σε μία εμπειρία οδήγησης επιπέδου BMW M και στην ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων των πελατών μας».

Σε φάση εξέλιξης βρίσκεται και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο – η BMW M8 GTE – το οποίο θα ‘οδηγήσει’ την επιστροφή της BMW Motorsport στο Le Mans: «Το πρόγραμμα εξέλιξης της BMW M8 GTE για την επιστροφή μας στο Le Mans είναι σε πλήρη ανάπτυξη», λέει ο Διευθυντής της BMW Motorsport, Jens Marquardt. «Η εξέλιξη ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι πάντα μία συναρπαστική εμπειρία και στη περίπτωση της BMW M8 GTE οι προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Δεν μπορούμε να δείξουμε ακόμη κάποιες φωτογραφίες, όμως μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η BMW M8 GTE θα είναι άκρως εντυπωσιακή σε εμφάνιση. Προγραμματίζουμε να κάνουμε τις πρώτες δοκιμές στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς και στόχος μας είναι το αυτοκίνητο να κάνει το ντεμπούτο του στις 24 Ώρες της Daytona, στα τέλη Ιανουαρίου του 2018».