Γιατί αυτό το Type-R πωλείται για 200.000 δολάρια

Για κάποιους, το Honda Civic Type-R είναι ανεκτίμητο, επειδή είναι το γρηγορότερο προσθιοκίνητο που γύρισε το Nurburgring. Για κάποιους άλλους, όχι. Όπως και να χει, το συγκεκριμένο Type-R, βαμμένο στο εθνικό μας χρώμα, το “Aegean Blue“, είναι ιστορικό. Τόσο ιστορικό, που πωλείται για 200.000 δολάρια στην δημοπρασία του Bring A Trailer, στις 6 Ιουλίου, στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο, είναι το παράδειγμα παραγωγής και έχει αριθμό πλαισίου R00001. Και, ως είθισται με μοντέλα που έχουν τον αριθμό 1, η Honda το έβγαλε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Γιατί όμως το συγκεκριμένο είναι τόσο ακριβό;

Η απάντηση κρύβεται στην… αμερικανιά. Το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο Honda Civic Type-R που εισάγεται επίσημα από την ιαπωνική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί, για εμάς στην Ευρώπη μπορεί να είναι “συνηθισμένο“, για τους Αμερικανούς, το Type-R δεν είναι και τόσο. Ήταν, όπως λέει και ο αντιπρόεδρος της Honda USA, Jeff Conrad, “το απαγορευμένο φρούτο“.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Το συγκεκριμένο Type-R είναι το πρώτο που εισάγεται επίσημα στις ΗΠΑ, το ισχυρότερο Honda παραγωγής που είδαν ποτέ οι Αμερικανοί, έχει το νούμερο R00001 στο σασί του και είναι το πρώτο νέο αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bring A Trailer.

Πριν αρχίσεις να σχολιάζεις περί “υπερβολικών ποσών” και άλλα τέτοια, να σου επισημάνουμε ότι το ποσό από την πώληση αυτού του δίλιτρου turbo Honda με τους 306 ίππους, θα πάει σε πολυ καλό σκοπό: Στο αμερικανικό Παιδιατρικό ίδρυμα για τη στήριξη παιδιών με καρκίνο στον εγκεφάλου, το Pediatric Brain Tumor Foundation.

Αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις προσφορά για αυτό το Honda, μπορείς σε αυτό το link