Με 1,5 λίτρο και 120 ίππους το Mitsubishi Expander

Και το όνομα αυτού, Expander! Το νέο Crossover MPV της Mitsubishi θα κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στις 10 Αυγούστου, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδονησίας 2017 και το TopSpeed.gr αποκαλύπτει από νωρίς τις λεπτομέρειες για το επταθέσιο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που θέλει να συνδυάσει “τη σκληρότητα ενός SUV με την ευελιξία ενός MPV”.

Το μοντέλο, που βασίζεται στο περσινό XM MPV και πιθανότατα θα ονομάζεται Expander, θα φορά τον 1.500άρη 4A91 (από το Colt) με απόδοση 120 ίππων και θα στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με ένα εξατάχυτο κιβώτιο CVT.

To Expander θα έχει πολύ μικρές διαφορές με το XM concept που παρουσιάστηκε πέρυσι

Η ιαπωνική μάρκα έκανε μάλλον μικρές αλλαγές στο concept που παρουσίασε στο περσινό Show, κρατώντας το Dynamic Shield, την πρωτότυπη εμπρός μάσκα, στην οποία το πάνω μέρος “φιλοξενεί” τα led ημέρας και το μέσο/κάτω, τα φωτιστικά σώματα. Το μικρό Crossover MPV της Mitsubishi, που θα αποκαλυθφεί στο 25ο GAIKINDO Indonesia International Auto Show (GIIAS) θα είναι φαρδύτερο και μεγαλύτερο από τα MPV της κατηγορίας του.

Μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στο εσωτερικό, το οποίο θα είναι μεταβλητό και θα προσφέρει τους καλύτερους χώρους στην κατηγορία των μικρών MPV, χωρώντας ως και επτά επιβάτες, ενώ θα προσαρμόζεται γρήγορα και έξυπνα σε ποικίλες συνθήκες φορτίου.

Το νέο μοντέλο, θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της MMC στην Ινδονησία, στην Επαρχία Bekasi, West Java, θα κάνει την είσοδό του στην αγορά της Ινδονησίας το ερχόμενο φθινόπωρο, με το ντεμπούτο να ακολουθεί στις ασιατικές αγορές, ενώ η Mitsubishi δεν έχει ανακοινώσει αν στα πλάνα της είναι η πώληση του μοντέλου και στις ευρωπαϊκές αγορές.