Ιδού η BMW M8!

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα δει τη BMW M8 στην έκδοση παραγωγής της, κάτι που πιθανότατα θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όμως οι Βαυαροί μας δίνουν την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά, έστω και με καμουφλάζ στην αγωνιστική της έκδοση. Την οποία, θυμήσου τη, επειδή θα τη δεις στο Le Mans, του χρόνου, μεταξύ άλλων.

Η BMW M8 GTE θα κάνει ντεμπούτο αγωνιστικά στον 24ωρο της Daytona (τον Ιανουάριο) και οι δοκιμές της στην πίστα Lausitzring (στη Γερμανία) “τρέχουν”. Από εκεί είναι και οι φωτογραφίες, οι οποίες μας δείχνουν ότι εκτός από γρήγορη, η Μ8 θα είναι και ποθητή.
Οι δοκιμές της M8 GTE κράτησαν τρεις μέρες στο Lausitzring, με τον οδηγό της εργοστασιακής ομάδας Martin Tomczyk και τον οδηγό του DTM Maxime Martin να την πιέζουν στα όριά της, υπό το άγρυπνο βλέμμα του διευθυντή motorsport της BMW Jens Marquardt.
Με τον Tomczyk να λέει ότι “πέρασα ωραία με αυτό το αυτοκίνητο” και τον Marquardt να αναφέρει ότι “σε πρώτη φάση είμαστε ικανοποιημένοι”, η BMW σχεδιάζει να ρίξει τη Μ8 GTE στο WEC και το IMSA WeatherTech series, αντικαθιστώντας τη M6 GTE.

 Tip: Στη φωτογραφία βλέπουμε την “απλή” 8άρα 

Και τώρα στο “ζουμί“: Παρότι η BMW δεν έχει επιβεβαιώσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια για τη Μ8, πληροφορίες από όσους την άκουσαν και την είδαν από κοντά, αναφέρουν ότι φοράει V8. Το πιθανότερο, είναι ότι κάτω από το καπό της θα υπάρχει μια (ισχυρότερη;) βερσιόν του s63 4,4 λίτρων twin turbo V8 που θα χρησιμοποιείται στην επόμενη Μ5. Υπομονή, μέχρι τον Σεπτέμβριο, που θα μάθουμε στα σίγουρα…