Αυτό το VW με μοτέρ από WRX Sti είναι το απόλυτο sleeper

Μίλα όσο θέλεις για classics, για sleepers, για μετατροπές. Αυτό το VW Beetle που βγήκε για πώληση στο ebay είναι ό,τι θα μπορούσες να πεις για να περιγράψεις τις παραπάνω λέξεις και… κάτι παραπάνω. Το “ζουμί” είναι πως πρόκειται για έναν σκαραβαίο που φοράει το 2,5λιτρο boxer μοτέρ ενός Subaru Impreza WRX Sti. Εν ολίγοις: Στην εργοστασιακή του μορφή, απέδιδε 40 ίππους. Τώρα, περισσότερους από 300.
Στο παρελθόν, έχουμε δει ό,τι μετατροπή μπορείς να σκεφτείς επάνω σε έναν σκαραβαίο. Από βελτιώσεις με καρμπυρατέρ Weber, μέχρι αντικατάσταση του κινητήρα με μοτέρ από Porsche 356. Ο ιδιοκτήτης του λέει ότι δεν είναι μόνο το swap που κάνει αυτή τη μετατροπή μοναδική, καθώς “δεν έχει μείνει ούτε βίδα που να μην έχει αλλαχτεί”.

Ο συγκεκριμένος σκαραβαίος είναι μοντέλο του 1965 και η μετατροπή του άρχισε το 2004. Κάτω από το καπό (το πίσω) έχει τοποθετηθεί ένας EJ25 από ένα WRX Sti που είχε μόλις 2000 χιλιόμετρα στο ενεργητικό του. Νορμάλ, το μοτέρ αυτό αποδίδει 305 ίππους. Όμως, έχει υποστεί αρκετές μετατροπές και αυτός για να… δυναμώσει. Οι μετατροπές που έκανε ο ιδιοκτήτης του παραμένουν άγνωστες και ξέρουμε μόνο ότι κινείται με αιθανόλη.
Υπάρχουν και άλλες μετατροπές, τις οποίες θα δεις στο βίντεο και τις φωτό, από τις ζάντες Porsche Fuchs, τα τετραπίστονα Willwood, μέχρι το ταχύμετρο, που είναι από μια 911 του 1990. Και μια σχάρα οροφής. Γιατί, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να σε περνάει ένας σκαραβαίος του ’65 με τα μπαγκάζια στην οροφή.