Θα έδινες 6,5 εκατ. γι’ αυτό το μοναδικό Koenigsegg;

Στον μαγικό, τρελό και πλούσιο κόσμο των συλλεκτών αυτοκινήτων, το “ιερό δισκοπότηρο” που ψάχνουν όλοι, είναι το μοναδικό. Με τη σπανιότητα να ανεβάζει την αξία ενός αυτοκινήτου σε ύψη που δεν τολμάμε ούτε να ονειρευτούμε, είναι να αναρωτιέται κανείς: Πόσο μπορεί να κοστολογηθεί ένα πραγματικά μοναδικό υπεραυτοκινήτο;

“6,5 εκατομμύρια ευρώ”. Τόσα ζητάει ο οίκος Semco, στη Γερμανία, για να σου πουλήσει το μοναδικό (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης) Koenigsegg Agera One of 1. Μισό να σου εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται.

Το 2016, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Von Koenigsegg αποκάλυψε την τελική έκδοση του Agera, την One of 1. Ανάμεσα στις τελευταίες Agera που κατασκευάστηκαν, μόλις τρία μοντέλα του One of 1 παρήχθησαν. Καθένα, από αυτά τα τρία, σε διαφορετικό χρώμα. Στην περίπτωσή μας, είναι το μοναδικό πορτοκαλί One of 1 σε αυτό τον πλανήτη. Και τον γαλαξία. Και το σύμπαν.

Μηχανικά, πάντως το εξεταζόμενο μοντέλο είναι ολόιδιο με το One:1 που έχει αναλογία κιλών ανά ίππων όση αποκαλύπτει το όνομά του και θα το θυμάσαι να προσπαθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Nurburgring (ανεπιτυχώς, ως τώρα). Η διαφορά του One of 1 με το One:1 είναι μια ελαφρώς διαφορετική αεροτομή, ένας αεραγωγός στην οροφή, ελαφρές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις στο πίσω μέρος και, φυσικά, τα λογότυπα που είναι τοποθετημένα εντός και εκτός για να δηλώνουν το μοναδικό του status.

Το One of 1, το οποίο ζυγίζει 1380 κιλά (πλήρες υγρών), φορά τον 5λιτρο twin turbo V8 του One:1, που εδώ αποδίδει 1360 ίππους. Στο οδόμετρό του, έχει γράψει μόλις 80 χιλιόμετρα και η τιμή του είναι 6.545.000,00 ευρώ. Το ερώτημα είναι το εξής: Αν σου περισσεύαν, θα τα έδινες για αυτό το αυτοκίνητο, ή θα προτιμούσες κάτι άλλο;