Ρομπότ και i-Road στην Αθήνα από την Toyota

 Από αριστερά προς τα δεξιά: Α. Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Hellas, Κ. Στεφανίδη, Χρυσή Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος ΕΟΕ

Έφερε και στην Αθήνα την παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία της, η Toyota, “Start Your Impossible”, η οποία εδραιώνει την πολυετή δέσμευσή της εταιρείας για «Ελευθερία στη Μετακίνηση» για όλους. Το πρώτο Toyota Mobility Summit, που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα είχε… όλα: Από ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας, μέχρι μια ζωντανή online συζήτηση με τον Akio Toyoda και δοκιμές του νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος πόλης της Toyota, i- road. 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας “Start Your Impossible” και της συνεργασίας της με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ως ο πρώτος Εταίρος Μετακίνησης (Mobility Partner) στην ιστορία του θεσμού, η Toyota πραγματοποίησε χθες στην Αθήνα, την πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πρώτο Toyota Mobility Summit.
Από αριστερά προς τα δεξιά: Α. Αραβανής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Toyota Hellas, Α. Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης, Σάκης Κωστάρης, Μέλος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Η εκδήλωση περιελάμβανε ζωντανή συζήτηση με τον Πρόεδρο της Toyota, Akio Toyoda, καθώς και μία σειρά από διαδραστικές συζητήσεις με προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους, καθώς και αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους, κάνοντας το δικό τους αδύνατο – «Impossiple» – , πραγματικότητα.

Η θεματολογία του Toyota Mobility Summit κάλυψε το ζήτημα της μετακίνησης από πολλαπλές «σκοπιές» – κοινωνική, φυσική – σωματική και αθλητική, καθώς επίσης, συζητήθηκε το μέλλον της μετακίνησης μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τη συνεχή έρευνα.
Καλεσμένοι και συμμετέχοντες στο Toyota Mobility Summit αναδεικνύουν πως όλα είναι δυνατά όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και ικανός να μετακινείται

Ακολούθησε mini test drive του νέου ηλεκτροκίνητου της Toyota, i-road, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λίγες ώρες πριν το Toyota Mobility Summit, με την παρουσία εκλεκτών καλεσμένων μεταξύ των οποίων η Χρυσή Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Κ. Στεφανίδη, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.