Η Nissan ενισχύει την παραγωγή για την αγορά της Ρωσίας

Με την αγορά αυτοκινήτων στην Ρωσία να καταγράφει συνεχή άνοδο, η Nissan πρόσθεσε μια δεύτερη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη. Η αύξηση της παραγωγής ακολουθεί την ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και την αυξανόμενη ζήτηση για τα κορυφαία crossover και SUV της Nissan, Qashqai, X-Trail και Murano.

Εφαρμόζοντας  ένα πρόγραμμα προσλήψεων και κατάρτισης τεσσάρων μηνών, η Nissan πρόσθεσε 457 νέες θέσεις εργασίας στο εργατικό δυναμικό  της νέας γραμμής παραγωγής που ξεκινά στην Αγία Πετρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι  από 10.000 άνθρωποι έθεσαν υποψηφιότητα για μία από τις νέες αυτές θέσεις,  στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το προσωπικό κατασκευής, οι εργοδηγοί και οι επόπτες, καθώς και οι προαγωγές 52 υπαλλήλων στην Αγία Πετρούπολη.

Φέτος, οι πωλήσεις της Nissan στη Ρωσία  ακολούθησαν τη θετική τάση της συνολικής αγοράς, με μια αύξηση κατά 2% για το τρέχων εννεάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.  Αυτό αντανακλάται στην παραγωγή της Nissan στη Ρωσία, με 52.525 οχήματα που κατασκευάστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, από τα οποία 32.037 παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης.

Η συνολική παραγωγή στην Nissan της Αγίας Πετρούπολης φέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 25%, σε σύγκριση με το σύνολο των 36.464 αυτοκινήτων του περασμένου έτους.

Το 2016 κατασκευάστηκαν συνολικά 79.066 οχήματα της Nissan στη Ρωσία, που προορίζονταν  για την εγχώρια αγορά, αλλά και για  εξαγωγές προς τη Δημοκρατία του Καζακστάν, τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, τον Λίβανο και το Αζερμπαϊτζάν.