Είναι αυτό ο διάδοχος του Toyota MR2;

Παρότι τα μεγάλα νέα για την Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο θα είναι η αποκάλυψη της νέας γενιάς της Supra που εξελίσσει με τη BMW, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τα μόνα.
Η ιαπωνική εταιρεία που θέλει να προσελκύσει τους enthusiasts, θα παρουσιάσει ένα concept το οποίο είναι πολύ κοντά στην παραγωγή και, κατά τα φαινόμενα θα μπει ανάμεσα στο GT86 και τη Supra. Θα είναι πισωκίνητο, σπορ, με targa οροφή. Είναι μήπως αυτό το επόμενο MR2; Όλα δείχνουν πως ναι, ανεξάρτητα από το αν θα είναι αυτό το όνομά του…

Το GR HV Sports concept θα είναι ένα πισωκίνητο σπορ coupe – με targa οροφή μιας και η Supra δεν θα διατίθεται με targa– το οποίο θα έχει τον κινητήρα εμπρός και θα φορά και ηλεκτροκινητήρα.
Παρότι δεν είναι γνωστές οι επιδόσεις του μοντέλου, ξέρουμε ότι είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο της Toyota για το Le Mans, TS050 Hybrid.
Το διθέσιο μοντέλο θα είναι μακρύτερο και φαρδύτερο από το GT86, όμως θα είναι μόλις 5mm ψηλότερο, ενώ η μπαταρία του είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αυτοκινήτου για ιδανική κατανομή βάρους.
Το GR HV Sports έχει ένα μάλλον ασυνήθιστο μέρος στο οποίο κρύβει το start/stop button. Είναι ο λεβιές των ταχυτήτων. Ο οποίος, παρότι μιλάμε για αυτόματο μοντέλο, έχει και μια πλήρη λειτουργία 6 σχέσεων (με πλήρεις διαδρομές) για όσους δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από το χειροκίνητο. Και, φυσικά, διαθέτει και το “παραδοσιακό” χειρόφρενο, για πάσα χρήση…

Tip: To εικονιζόμενο μοντέλο θα μπορούσε να διατηρήσει την ονομασία MR2, παρότι έχει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης εμπρός, καθώς έχει την μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο. 


Tip2: Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, MR2 σημαίνει “Κεντρομήχανο” (Μ), “Πισωκίνητο” (R), “Διθέσιο” (2)