30.239 ΙΧ το μήνα χρειάζονται οδική βοήθεια!

Είναι αστικός μύθος, ή υπερβολή ότι από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα αυτοκίνητα των Ελλήνων είναι είτε κακοσυντηρημένα, είτε εντελώς ασυντήρητα; Ένα μάλλον αξιόπιστο μέρος της απάντησης στο ερώτημα αυτό, το δίνουν τα στοιχεία της παροχής οδικής βοήθειας. Ελλείψει συγκεντρωτικών στοιχείων, ασφαλή συμπεράσματα μπορούν να βγουν από τον leader του κλάδου, την ηγέτιδα εταιρεία στην ασφάλιση βοήθειας, την INTERAMERICAN (μερίδιο αγοράς 31,9%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της λοιπόν, το πρώτο εννεάμηνο του 2017 (Ιανουάριο- Σεπτέμβριο), ανταποκρίθηκε  σε 272.158 περιστατικά αντιμετώπισης βλάβης η τροχαίου ατυχήματος. Υπάρχει σχετική μείωση της τάξης του 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (το 2016 ανταποκρίθηκε σε 406.091 περιστατικά, με αύξηση 31,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), γεγονός που η εταιρεία θεωρεί πως οφείλεται κυρίως στα λιγότερα χιλιόμετρα που διανύουν πια τα οχήματα.
Με μια απλή πράξη διαίρεσης, βλέπουμε ότι η οδική βοήθεια μόνο αυτής της ασφαλιστικής, καλείται για 30.239 αυτοκίνητα κάθε μήνα, περίπου 1.000 την ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, αριθμός που δεν είναι διόλου μικρός.

Αναλυτικά, με οδική βοήθεια η εταιρεία εξυπηρέτησε: με ρυμούλκηση 101.747 οχήματα, με επιτόπου υπηρεσίες αποκατάστασης 79.831, με υπηρεσίες autohelp -διαχείρισης ατυχήματος 80.340 και με μεταφορά οχήματος στην έδρα του 10.240

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN διεύρυνε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Νέα Οδό και για την ολοκληρωμένη Ιονία Οδό, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες υποστήριξης, πλέον, σε πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Η εταιρεία, με 220 ιδιόκτητα οχήματα και 90 συνεργαζόμενα σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται με 4 ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς παρέχοντας τις υποδομές της για τους πελάτες τους, ενώ διαθέτει, συνολικά, πάνω από 1,1 εκατ. ασφαλισμένα οχήματα.

Tip: Βάσει της λογικής, τα στοιχεία για το σύνολο του έτους, φέτος, δεν θα είναι αξιόπιστα και αντιπροσωπευτικά. Κι αυτό γιατί η οδική -όπως και όλες, φυσικά- θα έχει τρομακτική αύξηση των περιστατικών ρυμούλκησης μετά από την ανείπωτη καταστροφή σε Μάνδρα- Νέα Πέραμο και το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε περιοχές της χώρας