H Audi ανακαλεί 5.000 αυτοκίνητα

Περίπου 5.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη, ανακαλεί η Audi, προκειμένου να διορθώσει το λογισμικό τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι εκπέμπουν υπερβολικά πολλά οξείδια του αζώτου, το ρυπογόνο αέριο μείγμα που η μητρική εταιρεία Volkswagen είχε αποκρύψει από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το 2015 το σκάνδαλο “dieselgate”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα πως ενημέρωσε για το θέμα τη γερμανική αρχή οδικών μεταφορών KBA. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ρύποι εκπέμπονται κατά τη διάρκεια κρύας εκκίνησης.
Η Audi εξήγησε πως θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό του λογισμικού σε 4.997 αυτοκίνητα Α8 με κινητήρες ντίζελ V8 2,4 λίτρων, από τα οποία 3.660 βρίσκονται στη Γερμανία και έχουν κατασκευαστεί από τον Σεπτέμβριο 2013 μέχρι τον Αύγουστο 2017.

Οι ενημερώσεις του λογισμικού θα είναι πιθανόν διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2018 αφού πραγματοποιηθούν χειμερινές δοκιμές. Η Audi λέει ότι “ανάμεσα σε άλλα, η αναβάθμιση του λογισμικού θα βεβαιώσει ότι μετά από τα cold starts, ο κινητήρας θα φτάνει πιο γρήγορα στις επιθυμητές συνθήκες λειτουργίας για το συστημα εκπομπής ρύπων, έτσι οι ρύποι θα βελτιώνονται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, θα βεβαιώσουμε ότι το νέο λογισμικό δεν θα έχει μειονεκτήματα για τους πελάτες, σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, ή την απόδοση”.