H Nissan έβαλε.. ερπύστριες στο 370Ζ!


Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να ανέβεις στα πιο απροσπέλαστα, χιονισμένα τοπία, εάν έχεις ένα πισωκίνητο, σπορ roadster; Σίγουρα όχι η Nissan, η οποία, με αφορμή το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, μας βάζει για τα καλά στο πνεύμα των χειμερινών σπορ, με δύο ειδικών προδιαγραφών πρωτότυπα μοντέλα, με τα οποία μπορείς να κάνεις... σκι. 

Τι έκανε λοιπόν η αεικίνητη ιαπωνική μάρκα; Έκανε κυριολεκτικά snowmobile ένα 370Z Roadster. Το μοντέλο, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία 370Zk, είναι έτοιμο να “οργώσει” τα χιονοδρομικά κέντρα, χάρη στο συνδυασμό των χιονοσανίδων εμπρός αλλά και των ερπυστριών πίσω, που αντικαθιστούν τα συνήθη ελαστικά υψηλών επιδόσεων του σπορ μοντέλου των 332 ίππων.


Η μετασκευή ενός εργοστασιακού 370Z Roadster σε χιονοδρομικό 370Zki, μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν για τη Nissan. Προκειμένου να χωρέσουν πίσω οι DOMINATOR® ερπύστριες της American Track Truck Inc., αρχικά αφαιρέθηκε ολόκληρο το σύστημα κίνησης. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα προσαρμοσμένο κιτ ανύψωσης, το οποίο σήκωσε το όχημα κατά 7,6 εκατοστά. Ακολούθησε η κατασκευή προσαρμοσμένων στηρίξεων για τα πίσω ελατήρια της ανάρτησης, μαζί με τα προσαρμοσμένα διαχωριστικά 7,6 εκατοστών που απαιτούνταν για τη συναρμολόγηση των ερπυστριών στους θόλους των τροχών. Τα εργοστασιακά φρένα έμειναν ως είχαν, αλλά οι γραμμές των φρένων έπρεπε να επαναδιαμορφωθούν, όπως και το σύστημα της εξάτμισης, προκειμένου να ταιριάξουν κάτω από το όχημα.


Μπροστά, η ανάρτηση τροποποιήθηκε για να προσαρμοστεί στο νέο ύψος
οδήγησης και τοποθετήθηκαν αποσβεστήρες, ώστε να επιτρέπεται η κατάλληλη διαδρομή και περιστροφή για τα μπροστινές σανίδες του σκι, που επίσης προέρχονται από την American Track Truck Inc. Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έπρεπε επίσης να αναδιαταχθούν, καθώς τοποθετήθηκε και μια ειδική ποδιά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από τις διαδρομές στο χιόνι.

 
Παράλληλα, το Nissan Armada Snow Patrol, πηγαίνει το θηριώδες SUV της Nissan σε νέα επίπεδα, κυριολεκτικά ! Με το σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης κατά 7,6 εκατοστά, τα ακραία ελαστικά εκτός δρόμου, τον επιβλητικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, την μπάρα με τους προβολείς και την σχάρα οροφής, το μοναδικό Snow Patrol βγάζει το Armada από τη  λίστα των συνηθισμένων αυτοκινήτων και το τοποθετεί σε χιονισμένες βουνοκορφές, πανέτοιμο για την ασύλληπτη περιπέτεια που ονειρεύεται κάθε γνήσιος off-roader.


Με ονομαστική ικανότητα ρυμούλκησης 3,8 τόνων, το Armada μπορεί εύκολα να μεταφέρει trailer με snowmobiles, συμπεριλαμβανομένου και του Nissan 370Zki !

Η κατασκευή του συγκεκριμένου πρωτότυπου, ξεκίνησε με την εγκατάσταση ενός πλήρους κιτ ανάρτησης από την Pro Comp, προσφέροντας πρόσθετη απόσταση για τα καινούρια off-road ελαστικά ύψους 35 ιντσών ! Τα νέα ελαστικά τοποθετούνται σε ζάντες Cognito Series 61 με διάμετρο 20x9 ιντσών και με φινίρισμα Satin Black.Για να ισχυροποιηθεί η ασφαλής πλοήγηση στα δύσβατα μονοπάτια, το εμπρόσθιο τμήμα του Armada Snow Patrol ενισχύθηκε με τον off-road προφυλακτήρα Smittybilt που διαθέτει προστατευτική μπάρα και βαρούλκο με βίντσι ικανότητας 5,4 τόνων. Για τις διαδρομές στο σκοτάδι, φροντίζει μια οριζόντια μπάρα με διπλής σειράς LED DR36, σε συνδυασμό με ένα ζεύγος στρογγυλών προβολέων LED 5 ιντσών, αγωνιστικού τύπου, επιμελώς τοποθετημένων στις γρίλιες εμπρός.


Στο εσωτερικό, προστέθηκαν εμπρός καθίσματα με επένδυση από premium δέρμα και με διάτρητα ένθετα χρώματος τσιμέντου, ενώ τα πλευρικά σημεία φέρουν ραφές κοβαλτίου, που κάνουν μια όμορφη χρωματική αντίθεση μαζί με τα ένθετα λογότυπα του Armada Snow Patrol στις πλάτες. Την τελική πινελιά δίνει το “ντύσιμο” του εξωτερικού από την Icon Image Graphics, με το ειδικό λογότυπο του Armada Snow Patrol.