Το i30N TCR ανεβαίνει στο βάθρο του Nurburgring 24h

H Hyundai το φωνάζει με κάθε τρόπο: Το i30N είναι το hot hatch που ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Προς επίρρωση τούτου, τα δύο i30 N TCR της Hyundai Motorsport N στο ντεμπούτο τους αποδείχθηκε ότι είναι τα αστέρια του τμήματος TCR στο ADAC Zurich 24h Race, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Nürburgring Nordschleife. Το καλύτερο από τα δύο αυτοκίνητα ολοκλήρωσε τους 35 συνολικά γύρους – παίρνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία – αναδεικνύοντας τις επιδόσεις και την αξιοπιστία τόσο του αυτοκινήτου όσο και του πακέτου επιλογών που σχεδιάστηκε ειδικά για αγώνες αντοχής.

Από την αρχή του Σαββατοκύριακου τα δύο πληρώματα της Hyundai αποδείχτηκαν τα πιο γρήγορα από τους αγωνιζόμενους με προδιαγραφές TCR. Με αυτόν τον τρόπο επανέλαβαν το κατόρθωμά τους από τον προκριματικό αγώνα του περασμένου μήνα, με τον Peter Terting να βελτιώνει τον προηγούμενο χρόνο του σημειώνοντας ρεκόρ στην κατηγορία αγωνιστικής αντοχής με 8: 58.463 και παίρνοντας την pole position με τον αριθμό # 831, που ολοκληρώθηκε από τους Andreas Gülden, Nicola Larini και Manuel Lauck. Ο Moritz Oestreich στο μεταξύ κατάφερε τον καλύτερο χρόνο διανύοντας την πίστα των 25km με το άλλο i30 Ν TCR με τον αριθμό # 830 εκκινώντας πρώτος με το αυτοκίνητο, το οποίο μοιράστηκε οδηγικά με τους Κορεάτες Jae Kyun Kim και Byung Hui Kang, καθώς και τον Guido Naumann.

Ο κ. Thomas Schemera, Executive Vice President and Head of High Performance Vehicle & Motorsport Division, δήλωσε: «Με το σύνθημα «αισθανθείτε την αίσθηση», η Hyundai αναπτύσσει οχήματα υψηλών επιδόσεων, που οι πελάτες μπορούν να συντονίζονται συναισθηματικά. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα και την εμπειρία που έχουμε συγκεντρώσει σε αυτόν τον αγώνα, θα αναπτύξουμε οχήματα ευχάριστα στην οδήγηση που θα προσφέρουν διασκέδαση στους πελάτες κατά την καθημερινή τους χρήση ».

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Hyundai Motorsport, κ. Andrea Adamo, δήλωσε: «Στον πρώτο 24ωρο αγώνα μας στο Nürburgring, η Hyundai Motorsport απέδειξε τις εξαιρετικές επιδόσεις και την αξιοπιστία του Hyundai i30 N TCR σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες, σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες .