11 αριθμοί που… αποκαλύπτουν το Abarth 124 Rally

Έχοντας κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT για το 2018, μόλις στη 2η αγωνιστική της σεζόν, το Abarth 124 Rally, προετοιμάζεται για ένα εξίσου συναρπαστικό 2019. Το ιταλικό αγωνιστικό που συνεχίζει τη μακρά επιτυχημένη παράδοση της Abarth στους αγώνες, αποκαλύπτεται με τη γλώσσα των αριθμών. Ας δούμε λοιπόν τους 11 αριθμούς που το… αποκαλύπτουν:

οι κινητήριοι τροχοί. Χάρη στο εξαιρετικό πλαίσιο, και τον ισορροπημένο χαρακτήρα, το Abarth 124 Rally, αρκετές φορές αποδείχθηκε ταχύτερο από τετρακίνητες συμμετοχές, όπως για παράδειγμα στο θρυλικό ράλι του Monte-Carlo.  

6 οι αγώνες που θα προσμετρούν στο Abarth Rally Cup 2019 (4 σε ασφάλτινες διαδρομές και 2 σε χωμάτινες διαδρομές).

13 οι τίτλοι που έχει κατακτήσει το Abarth 124 Rally (το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIA R-GT 2018, την κατηγορία R-GT του ERC και 11 Εθνικά Πρωταθλήματα).

50 οι νίκες του Abarth 124 Rally στην κατηγορία R-GT.

139 είναι κωδική ονομασία του προγράμματος εξέλιξης του Abarth 124 Rally. Ο αριθμός αποκαλύπτει ότι πρόκειται για το 139ο αγωνιστικό που εξελίσσει η Abarth.

300 hp είναι η ιπποδύναμη του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα των 1.8 λίτρων.

335 χιλιοστά είναι η διάμετρος των δισκόφρενων της Brembo που εφοδιάζονται με 4πιστονες αλουμινένιες δαγκάνες.

1.050 κιλά είναι το βάρος του αγωνιστικού που αγγίζει την ιδανική κατανομή, με 49% του βάρους στον εμπρός άξονα και 51% στον πίσω.

12.000 ευρώ είναι το έπαθλο ανά αγώνα για τον νικητή της κατηγορίας R-GT.

30.000 ευρώ είναι το έπαθλο για τον Πρωταθλητή της κατηγορίας R-GT.

110.000 ευρώ είναι το κόστος για την αγορά ενός Abarth 124 Rally (το κόστος συμπεριλαμβάνει το παράβολο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ERC).

«Μέσα σε μόλις 2 χρόνια από την παρουσίαση του, το Abarth 124 Rally, κατάφερε να αποτελέσει το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία R-GT, κερδίζοντας το κοινό τόσο με το θέαμα που προσφέρει, όσο και τις επιδόσεις. Για το 2019 θέλουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα μας σε κάθε επίπεδο. Οι αγώνες αποτελούν βασικό στοιχείο της ιστορίας, αλλά και του σήμερα της Abarth. Η συνεπής παρουσία στους αγώνες, μας επιτρέπει εκτός των άλλων να δοκιμάσουμε νέες λύσεις και τεχνολογίες, οι οποίες στη συνέχεια μεταφέρονται στα μοντέλα παραγωγής, αφού στόχος είναι να προσφέρουμε πάντα στους πελάτες μας προϊόντα με κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία», σχολίασε σχετικά ο Επικεφαλής των Fiat & Abarth για την περιοχή EMEA, Luca Napolitano.