Από 17.400 ευρώ το νέο VW Polo R-Line

Με τον all time classic χιλιάρη TSI με τους 115 ίππους, το 7άρι DSG και εμφάνιση που τα… σπάει, η νέα έκδοση για το δημοφιλέστατο μοντέλο της Volkswagen, Polo, χρειαζόταν κάτι ακόμα για να γίνει ελκυστικότερο. Με την τιμή του να ξεκινά από τα 17.400 ευρώ, το Polo R-Line, τώρα έχει και αυτό που… ζητούσες. 

Μία νέα έκδοση για το δημοφιλές μοντέλο της Volkswagen που στο πέρασμα του χρόνου έχει αναδειχθεί σε ένα παγκόσμιο best-seller, με περισσότερες από 17 εκατομμύρια πωλήσεις! Το νέο Polo, που την Άνοιξη ψηφίστηκε ως το World Urban Car 2018, πλέον με την έκδοση R-Line αποκτά και έντονο σπορ χαρακτήρα, προσφέροντας ξεχωριστό design, γνήσια οδηγική απόλαυση και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού, σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Η έκδοση R-Line είναι διαθέσιμη με τον κινητήρα 1.0 TSI 115PS, τόσο με χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7-σχέσεων και έρχεται να προστεθεί στην κορυφή της γκάμας του Polo, όσον αφορά στο επίπεδο εξοπλισμού. 

Εξωτερικά, ξεχωρίζει το αεροδυναμικό πακέτο R-Line (προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ, αεροτομή οροφής) ενώ εντυπωσιάζουν οι νέας σχεδίασης σπορ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών “Bonneville” από τη γκάμα της Volkswagen R. Τη δυναμική εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν τα πίσω φωτιστικά σώματα LED. 

Στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, δίνοντας έμφαση στα σπορ χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης R-Line περιλαμβάνονται:

Sport καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση “Level” σε carbon look

Δερμάτινο πολύ-λειτουργικό τιμόνι, που στην περίπτωση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων DSG διαθέτει και paddles 

Adaptive Cruise Control

Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Plus

Διακοσμητικές επενδύσεις “Deep Iron”στο ταμπλό, στο πλαίσιο της κεντρικής κονσόλας και στα πάνελ των εμπρός θυρών 

Μαύρη απόχρωση ουρανού

Κρυφός εσωτερικός φωτισμός Ambient

Air Care Climatronic 2 ζωνών

Αν το ζητούμενο είναι η ακόμα πιο έντονη διαφοροποίηση, υπάρχει διαθέσιμο και εσωτερικό πακέτο εξοπλισμού R-Line που προσθέτει επιπλέον σπορ πινελιές στο εσωτερικό. 

Όμως, επειδή ιδιαίτερη αξία έχουν και όσα δεν φαίνονται στον απλό παρατηρητή αλλά συμβάλλουν στην απόλαυση του οδηγού, το Polo R-Line έχει δεχθεί και σημαντικές μηχανολογικές διαφοροποιήσεις, που ενισχύουν τη σπορ αίσθηση που προσφέρει. 

Συγκεκριμένα, το Polo R-Line διαθέτει:

Σπορ ανάρτηση με χαμηλωμένο πλαίσιο (-15mm)

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό

Σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ Driving Profile Selection με 4 επιλογές

Όχι μόνο από άποψη εξοπλισμού αλλά και τιμολογιακά, το Polo R-Line τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας, σε ό,τι αφορά τους κινητήρες του ενός λίτρου. Συγκεκριμένα, η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έχει ΠΤΛ 17.400 € ενώ η έκδοση με το DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7-σχέσεων έχει ΠΤΛ 19.450 €. Οι παραγγελίες του μοντέλου έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.