Όταν η BMW ανέσυρε την Μ3 Ε30 Pickup για τις γιορτές

Να είναι άραγε ένα… teaser για το μέλλον; Η BMW, για να εξυπηρετήσει χριστουγεννιάτικο σποτάκι της, ανέσυρε από το παρελθόν τη BMW M3 E30 pickup, το project που είχε δημιουργήσει το M Division το 1986 για να εξυπηρετήσει μια σειρά από σκοπους, όπως την μεταφορά ανταλλακτικών και άλλου εξοπλισμού εργασίας. Όσο απίστευτο και αν είναι, το M Division χρησιμοποιούσε το pickup μέχρι το 2012, οπότε και το απέσυρε.

Η βαυαρική μάρκα, πέντε χρόνια μετά από την απόσυρσή του, είχε βγάλει από τη… σκόνη το project εκείνο και το είχε επιστρατεύσει για ένα χριστουγεννιάτικο σποτάκι. Σε αυτό, βλέπουμε τη μητέρα με την κόρη να κάνουν τις τελικές προετοιμασίες για τη χριστουγεννιάτική διακόσμηση, ενώ ο πατέρας της οικογένειας λείπει, για να φέρει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι. Προκύπτει όμως ότι ο μπαμπάς ξεχνιέται στο δρόμο, κάνοντας… παιχνίδια με τη Μ3, με πλαγιολισθήσεις στο χιόνι. Όταν επιστρέφει στο σπίτι, μάλλον περήφανος για τα… κατορθώματά του, αποδεικνύεται ότι είχε ξεχάσει πως στο πίσω μέρος είχε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ή, τέλος πάντων, ό,τι απέμεινε από αυτό.

Για την ιστορία, η Μ3 Ε30 pickup φόραγε τον δίλιτρο της 320iS, πριν αυτός αντικατασταθεί από το 2,3 λίτρων μοτέρ της Μ3 Ε30, το οποιο απέδιδε 200 ίππους. Το ερώτημα είναι αν η BMW σκέφτεται να φτιάξει ένα νέο pickup, αυτή τη φορά όμως για να το βγάλει στην παραγωγή…

Tip: Για την ακρίβεια, το M Division είχε κρυφά κατασκευάσει δύο M3 E30 pickup. Μια άσπρη και μια κόκκινη.