Διεθνή βραβεία σχεδίασης από την Kumho

Τα τελευταία χρόνια, τα ελαστικά της Kumho έχουν κατακτήσει κορυφαία βραβεία iF, Red Dot, IDEA και Good Design – που τα καταξιώνουν παγκοσμίως στο χώρο της σχεδίασης. Πρόσφατα , η τροπαιοθήκη της εταιρείας εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα iF Awards. Τα προϊόντα που διακρίθηκαν ήταν το ελαστικό υψηλών επιδόσεων ECSTA PS71, και το φουτουριστικό, πρωτότυπο ελαστικό της εταιρίας, γνωστό με την ονομασία ‘Smasher’. Κριτήρια γι’ αυτή την ολοκληρωμένη διαδικασία επιλογής ήταν: η καινοτομία, η περιβαλλοντική συμβατότητα, η ποιότητα, η λειτουργικότητα, η άνεση και ασφαλώς η σχεδίαση.

Kumho ECSTA PS71

Το ασύμμετρης χάραξης PS71 που προστέθηκε στη βρετανική γκάμα ελαστικών υψηλών επιδόσεων της Kumho, ήταν ένα από τα πρώτα σημαντικά προϊόντα που δημιουργήθηκαν στο νέο R&D Κέντρο της Kumho στο Yongin κοντά στη Σεούλ, Νότια Κορέα. Σταδιακά το ECSTA PS71 θα αντικαταστήσει το διαχρονικά δημοφιλές ECSTA KU39. Το PS71 έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και ισχυρές επιδόσεις στη βροχή. Ξεκινώντας από τριάντα διαστάσεις, η χάραξη διατίθεται τελικά σε 37 διαστάσεις με δείκτη ταχύτητας Y, σε διαμέτρους 17 – 20 ιντσών – κατάλληλες για τα δημοφιλέστερα αποκλειστικά sedan και σπορ μοντέλα της αγοράς. Έντεκα διαστάσεις run-flat προστέθηκαν από τα τέλη 2017.

Το ‘Smasher’

Το ‘Smasher’ εξελίχθηκε σε συνεργασία με την SsangYong Motor Company και προσέλκυσε την προσοχή όταν αποκαλύφθηκε στο Tivoli στο IAA Motor Show. Το ελαστικό είναι βελτιστοποιημένο για οδήγηση σε ακραίες συνθήκες και διαθέτει καινοτομίες όπως επιφάνειες που δρουν ως βεντούζες και πριονωτά τακούνια. Οι ‘βεντούζες’ επιτρέπουν στο όχημα να ανεβαίνει απότομες πλαγιές δημιουργώντας υποπίεση μεταξύ ελαστικού και εδάφους, ενώ τα ‘πριόνια’ εξασφαλίζουν ασφαλή οδήγηση ακόμα και στα πιο κακοτράχαλα εδάφη, συνθλίβοντας ανωμαλίες που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ένα ελαστικό. Όπως ήταν αναμενόμενο το εντυπωσιακό πρωτότυπο προϊόν προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και απέσπασε ένα Βραβείο IDEA.

Σχολιάζοντας τις διακρίσεις της εταιρίας, ο Chung Taek-gyun, επικεφαλής του τμήματος R&D δήλωσε: «Θα εξακολουθήσουμε να εστιάζουμε τις ερευνητικές μας προσπάθειες στη δημιουργία σχεδίων που κάνουν τα προϊόντα μας να ξεχωρίζουν από αυτά των ανταγωνιστών μας».