Μόλις 900 Toyota Supra θα πουληθούν φέτος στην Ευρώπη

Η νέα Toyota Supra έχει γίνει “πρωτοσέλιδο” σε όλο τον κόσμο, αφού έκανε το ντεμπούτο της στη φετινή NAIAS στο Detroit των ΗΠΑ. Το πολυαναμενόμενο μοντέλο που κάνει τη μεγάλη επιστροφή, χρησιμοποιώντας το, θρυλικό, για πολλούς, nameplate της Toyota θα αρχίσει να διατίθεται στις ΗΠΑ (έναντι 49.900 δολαρίων) και στην Ιαπωνία -και μάλιστα με τετρακύλινδρο μοτέρ- ενώ για τους Ευρωπαίους, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
Εάν είσαι Ευρωπαίος (που είσαι, προφανώς) και ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις μια νέα Supra, θα πρέπει να είσαι γρήγορος. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμή πληροφορίες, μόλις 900 κομμάτια θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής για τη δική μας ήπειρο, κατά την πρώτη χρονιά παραγωγής.
Πάντως, οι πρώτοι τυχεροί που θα αποκτήσουν τη νέα Supra στην Ευρώπη, θα είναι όντως τυχεροί. Κι αυτό γιατί, μετά από την παραλαβή του νέου τους αυτοκινήτου, προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2019, θα πάρουν μια σειρά από μοναδικές επιβραβεύσεις, οι οποίες δεν θα είναι διαθέσιμες για τους επόμενους και υπόλοιπους. Η Toyota λέει πως αυτά τα προνόμια για τους 900 πρώτους Ευρωπαίους θα έρθουν ως “αναγνώριση του ενθουσιασμού τους για την επιστροφή του ονόματος της Supra“.
Με δύο επίπεδα εξοπλισμού να είναι διαθέσιμα, τα Active και Premium, το τελευταίο είναι πιο πολυτελές και εξοπλίζεται με features όπως μαύρα δερμάτινα καθίσματα, premium ηχοσύστημα JBL, head-up display, κ.α..
Ανεξάρτητα από την έκδοση εξοπλισμού, η κινητήρια μονάδα θα είναι το ίδιο εν σειρά εξακύλινδρο 3λιτρο, προελεύσεος BMW μοτέρ, απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Μοναδική επιλογή σε ό,τι αφορά το κιβώτιο, είναι το αυτόματο οκτατάχυτο.
Ανάλογα με τη χώρα, οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τους φόρους. Με βάση την τιμή του Ηνωμένου Βασιλείου (52.695 λίρες), η τιμή κινείται στη Γηραιά Ήπειρο περίπου στις 59-60.000 ευρώ.  

Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν μια limited edition Supra A90 Edition βαμμένη σε χρώμα Storm Grey matt με μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου και εσωτερικό με κόκκινο δέρμα. Η Toyota έχει προγραμματίσει να δημιουργήσει μόλις 90 μονάδες από αυτή τη σειρά, με 24 από τις οποίες να πωλούνται στο Η.Β.