Η Audi ετοιμάζει… ηλεκτρική επέλαση

Η Audi το έχει κάνει σαφές ότι, μέχρι το 2025, δεν θα έχει λιγότερα από 12 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της. Η αρχή έγινε με το E-tron και ενώ όλοι περιμένουν το φοβερό και τρομερό e-tron, η γερμανική μάρκα μας teaseάρει με τρία σκίτσα, το ντεμπούτο ενός νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της. 

Το μοντέλο αυτό, θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης από την Audi η οποία το έχει ονομάσει Q4 e-tron concept. Όπως εξηγούν τα στελέχη της Audi, τα οποία δεν δίνουν άλλες πληροφορίες περί αυτού, πρόκειται για ένα concept ενός compact ηλεκτρικού SUV της μάρκας, που δείχνει την κατεύθυνση της Audi όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση και το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2020, αρχές του 2021.

Σε ό,τι βλέπουμε προς το παρόν, η Audi, με το Q4 e-tron ξεφεύγει λίγο από τη σχεδίασή της, υιοθετώντας πιο φουτουριστική, με λιγότερες γωνίες. Είναι μια σχεδιαστική λογική την οποία φαίνεται πως θα πρέπει να συνηθίσουμε να βλέπουμε τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά μοντέλα της. Στο δε εσωτερικό, βλέπουμε δύο οθόνες, με τη μεσαία να υποθέτουμε ότι θα είναι η μετεξέλιξη του ΜΜΙ Touch Response. 

Όπως και να χει, θα πρέπει να περιμένουμε εξαιρετικές επιδόσεις, “γενναιόδωρη” αυτονομία και φουτουριστικό τεχνολογικό εξοπλισμό βοηθημάτων, όπως της ημιαυτόνομης οδήγησης.