Το VW Golf πρωταθλητής πωλήσεων για 11η χρονιά!

Η Volkswagen μπορεί να υπερηφανεύεται για την άνοδο των πωλήσεων που πέτυχε το έτος το οποίο πέρασε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όμως το ρεκόρ που πέτυχε το πιο χαρακτηριστικό ίσως μοντέλο της, το Golf, είναι άπιαστο: Για ενδέκατη συνεχή χρονιά, παρέμεινε στην κορυφή των πωλήσεων… 

Το 2018 ήταν μία ακόμα χρονιά κυριαρχίας για τη Volkswagen στην Ευρώπη. Στην πιο «ώριμη» αγορά του πλανήτη, όχι μόνο από άποψη προοπτικής ανάπτυξης αλλά και ότι στην ήπειρό μας η κάθε μάρκα απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό που είναι ενημερωμένο σε βάθος και έχει τεράστιο εύρος επιλογών, το γερμανικό brand έχει να επιδείξει για το 2018 δύο άκρως εντυπωσιακές πρωτιές:

Το Volkswagen Tiguan

Οι συνολικές πωλήσεις της Volkswagen τη χρονιά που πέρασε στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ACEA, ανήρθαν σε 1.752.162 αυτοκίνητα! Η μάρκα σημείωσε άνοδο πωλήσεων 2,7% σε σχέση με το 2017 και βρέθηκε – για άλλη μια χρονιά – στην 1η θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 11,2% – η μόνη μάρκα με διψήφιο ποσοστό.

Στο Top-10 των πιο δημοφιλών μοντέλων, στη ζηλευτή λίστα με τα best-sellers της Ευρώπης, η Volkswagen το 2018 είχε όχι μόνο το νικητή αλλά συνολικά 3(!) μοντέλα: 

To Volkswagen Polo

o Το Golf, για 11η συνεχή χρονιά παρέμεινε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Jato, συνολικά το 2018 προστέθηκαν στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου 445.754 νέα Golf! 

o Το Polo, στην πρώτη πλήρη χρονιά πωλήσεων αφότου παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο μοντέλο, βρέθηκε στην 5η θέση του Τop-10. Το νέο Polo σημείωσε 299.920 πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2017.

o To Tiguan ήταν το τρίτο μοντέλο της Volkswagen που βρέθηκε στο Τop-10 των πωλήσεων για το 2018. Με 224.788 ταξινομήσεις, το μεσαίο SUV της μάρκας βρέθηκε στην 7η θέση του Top-10.

Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των μοντέλων της Volkswagen την προηγούμενη χρονιά:

Το Golf ήταν το best-seller μοντέλο σε 5 χώρες στην Ευρώπη ενώ το Polo ήταν best-seller στην Ολλανδία. Αναλυτικότερα, το Golf βρέθηκε στην 1η θέση των πωλήσεων σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Λετονία, Λουξεμβούργο. 

Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, η Volkswagen έκανε εύκολα το 1-2-3 με Golf, Passat και Polo να αποτελούν τα best-sellers του 2018. Στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, το …Volkswagen Tiguan!

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, η Volkswagen το 2018 σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση από όλες τις αγορές της Ευρώπης (+32,1%), καταγράφοντας 9.023 ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 8,7%.