Τα 12 καλύτερα βιντεοκλίπ με αυτοκίνητα

Τι είναι πιο cool από ένα βίντεοκλιπ στο οποίο κάνουν… παρέλαση εντυπωσιακά καλλίγραμμα μοντέλα, λικνίζοντας τα κορμιά τους στον ήχο της μουσικής; Μα φυσικά τα ίδια βιντεοκλίπ, όταν σε αυτά υπάρχουν και εντυπωσιακά μοντέλα αυτοκινήτων! Τότε -τουλάχιστον για κάποιους από εμάς- το αποτέλεσμα είναι ιδανικό.

Για όσους η μουσική από τα turbo και τις εξατμίσεις δεν είναι αρκετή, η (άλλη) μουσική βιομηχανία, από το 1980 και μετά μας, έχει προσφέρει εξαιρετικά βιντεοκλίπ. Σε κάποια από αυτά, τα υπεραυτοκίνητα βοηθούν να προμοτάρονται ακόμα περισσότερο οι καλλίτεχνες ως είδωλα και να φαίνονται ως cool τύποι, καθώς και να κρατούν καθηλωμένα τα βλέμματά μας. Σήμερα λοιπόν, θυμόμαστε και επιλέγουμε τα τα καλύτερα βιντεοκλίπ με αυτοκίνητα που θυμάμαι και κλέβουν την δόξα των τραγουδιστών. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βοηθήσεις στα σχόλια, να γίνει top 20!

Δυνάμωσε τον ήχο και άφησε τους γείτονες να λένε…



1) Audioslave – Show Me How to Live (Dodge Challenger)

Το απόλυτο τζακποτ: Μια τραγουδάρα και ένα Dodge Challenger που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στο κορυφαίο μουσικό βιντεοκλίπ που κάνει το Fast and the furious να μοιάζει με παρωδία. Θύμίζει τις καταδιώξεις από την ταινία- σταθμό του 1970, “Vanishing point”.Ο τραγουδίστης, Chris Cornell, οδηγεί το Challenger σαν να μην υπάρχει αύριο και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό μεχρι τέλους…

(spoiler: Έχει όντως έκρηξη στο τέλος)

2.) Sheryl Crow — ‘Steve McQueen,’ (Ford GT40 , Ford Mustang fastback, Chevrolet Camaro)

Το τραγούδι από μόνο του δεν λέει και πολλά, οπότε χαμήλωσε τον ήχο καλύτερα. Το βιντεοκλίπ όμως, έχει τη συνταγή της επιτυχίας για να μπει στη λίστα μας.
Μια Mustang fastback, μια παλιά Camaro και ένα Ford GT40 με σκηνές καταδίωξης, με αύρα από την καλύτερη ταινία καταδίωξης Bullit… Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

3.) Jamiroquai — ‘White Knuckle Ride,’ (Porsche 911 Carrera RS )


Αν δεν ξέρεις τον Jamiroquai, σφάλεις. Κι αυτό γιατί είναι ένας από εμάς. Ένα τρελό τυπάκι, το οποίο έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα: Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει η τεράστια συλλογή με supercars που διαθέτει, αλλά και το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί ο πιο “γρήγορος” στους φιλοξενούμενους του Top Gear. Ένας ωραίος τυπάς με ιδιαίτερο και εκκεντρικό στυλ σε όλα, αλλά σωστό γούστο στα αυτοκίνητα. Το concept του βιντεοκλίπ που παραολουθούμε σήμερα, έχει ως εξής: Μια Carrera RS στην έρημο να καταδιώκεται από ένα ελικόπτερο. Είμαι σίγουρος ότι το σκέφτηκε ο ίδιος ο Jamiroquai και πέτυχε διάνα.

4) Jamiroquai – Cosmic Girl (Ferrari F355 Berlinetta, Lamborghini Diablo SE30, Ferrari F40)



Εδώ πάλι ο Jamiroquai. Ο οποίος… δεν ξέρει τι να μας πρωτοδείξει: Τη Ferrari F355 Berlinetta, τη Lamborghini Diablo SE30, ή τη Ferrari F40; Μας αφήνει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στη ζωή του και τα “μωρά” του και το αποτέλεσμα είναι χάρμα οφθαλμών! Το ωραίο (όχι και τόσο) ιστορικό στοιχείο είναι ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ που βλέπεις, καταστράφηκε η Lamborghini Diablo SE30 από αμέλεια κάποιου από το πλήρωμα, που ξέχασε να τραβήξει το χειρόφρενο και έπεσε στο γκρεμό! Τι έκανε ο εξαγριωμένος Jamiroquai; Αγόρασε μια ίδια Diablo και μας την μοστράρει στο τέλος του βίντεοκλιπ.

5) Calvin Harris — ‘We’ll Be Coming Back’, (Porsche 911, Ferrari 512 BB) 

Εδώ έχουμε δεν έχουμε καταδίωξη αλλά κυνήγι θησαυρού. Πρωταγωνιστές, μια κλασσική Porsche 911 μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και η αδυναμία μου στις κλασικές Ferrari, η 512. Μπήκες στη λίστα και στην καρδιά μας, Harris…

6.) Red Fang — ‘Wires,’ (Chevrolet Impala Station Wagon) 

Εδώ, οι τυπάδες παίζουν τελείως διαφορετικά. Τους δίνει η δισκογραφική 5.000 δολάρια για να τα δαπανήσουν όπως νομίζουν στο νέο τους βιντεοκλιπ. Τι κάνουν αυτοί λοιπόν; Αγοράζουν εννοείται μπύρες, αυτοκίνητα σαπάκια και διαλύουν στο πέρασμα τους ό,τι τους έρθει στη φαντασία. Σαν mythbusters το concept αλλά εν τέλει… beermasters! Αυτοκίνητα, μούσια και μπύρες. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου αρέσει.

7.) M.I.A. — ‘Bad Girls,’ (Peugeot 404 Wagon – BMW 3 Series Alfa Romeo 156 – Mercedes E) 



Ένα εντυπωσιακό βίντεοκλιπ απο τη M.I.A. με ατελείωτο drift, αυτοκίνητα σε δυο ρόδες, ακροβατικά με επιβάτες να κρεμιούνται απο το αυτοκίνητο ακουμπώντας τα πόδια στο έδαφος, θεοπάλαβα τετακέ, όλα με ύφος arab style drift. Ελπίζω να μην υπήρξαν απώλειες στη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά δικαιωματικά ανήκει στα καλύτερα της λίστας μας.

8.) Jamiroquai – Cloud 9, (Ferrari 275 GTB – Mercedes 280 SE)



Χατ τρικ πετυχαίνει στη λίστα μας ο Jamiroquai, ο οποίος επανέρχεται μετά από δέκα χρόνια με νέο δίσκο και -τι άλλο;- τα αγαπημένα του τετράτροχα αποκτήματα. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστές είναι δυο κλασικά ιστορικά αυτοκίνητα: Μια Ferrari 275 GTB και η Mercedes 280 SE. Α! Συμμετέχει και λικνίζεται η αδερφή της Penelope Cruz, η Monica.

9.) Gorillaz – Stylo, (1969 Chevrolet Camaro και 1968 El Camino)



Το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα Gorillaz είναι καρτούν στα βιντεοκλίπ, αλλά εδώ κάνει την σωστή επιλογή, αφού βάζει για πρωταγωνιστή τον “πολύ σκληρό για να πεθάνει” Bruce Willis να οδηγεί το chevrolet του 1968 El Camino, σε ένα κυνηγητό με στυλ από το Deathproof του Ταραντίνο. Ένα κλισέ αριστούργημα με το ύφος του Bruce Willis.

10.) ZZ Top – Gimme All Your Lovin’ (Ford Coupe hot rod)

Το πάλεψα, αλλά δεν γινόταν να αφήσω τους θρυλικούς ZZ Top, με το Eliminator hot rod του 1933 παρακαλώ. Και πάλι μούσια με αυτοκίνητα.

11.) Metallica: I Disappear (Ford Mustang GΤ500) 

Ένα βιντεοκλιπ που τα έχει όλα στον υπερθετικό, με μπόλικη δράση, πλοκή, μια αλήτικη Ford Mustang GΤ500 να οδηγείται παρομοίως και σκηνές από ταινιές του Cary Grant και του Steve McQueen σε ένα Mission Impossible βίντεο.Το λατρεύω  .

12.) NSYNC – Bye Bye Bye (Dodge Viper, Bmw Z3) 

Από τους Metallica και την απόλυτη αλητεία της Mustang, στην απόλυτη φλωριά των Nsync, με το παιδαρέλι (τότε) Justin Timberlake να προσπαθεί να ξεφύγει με κάθε τρόπο από μια όμορφη κοπέλα που τους κυνηγά ανελέητα. Όταν το έβλεπα μικρός, αναρωτιόμουν: “Καλά, πόσο φλώροι μπορεί να είναι που δεν μπορούν να ξεφύγουν με το θηριώδες Viper από την ταπεινή Ζ3”; Σήμερα, αναρωτιέμαι “γιατί, αλήθεια, θέλουν να ξεφύγουν”; Bye Bye λοιπόν.

Bonus κάψιμο: Sin boy x Madclip x Ypo x illeoo – Mama ?

Αλήθεια σας λέω, δεν ήθελα να το βάλω, με πιέσανε!