Στις 6 Ιουνίου τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης Mazda στην Ελλάδα

Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν. Η Mazda έκανε την παρουσίασή της στην Αθήνα προχθές, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της στην Ελλάδα, μαζί με το συνεργάτη της, τον Όμιλο Συγγελίδη. Το πρώτο cargo με τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας έχει φτάσει και όλα είναι έτοιμα. Στις 6 Ιουνίου, στη Γλυφάδα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Mazda στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι και η “ναυαρχίδα” του. 

Πρόκειται, όπως είχε αποκαλύψει το TopSpeed.gr, για το ένα εκ των δύο καταστημάτων της Autoone, μέλος του Ομίλου Συγγελίδη, το οποίο έχει ανακαινιστεί, μετά από τη διακοπή της συνεργασίας του με την FCA και θα αποτελέσει το κεντρικό κατάστημα της Mazda στη χώρα, εγκαινιάζοντας τις λιανικές πωλήσεις της πλήρους σειράς των μοντέλων της μάρκας. Το κατάστημα, θα συμπεριλαμβάνει τόσο ένα σύγχρονο εκθεσιακό χώρο αλλά και τεχνικές εγκαταστάσεις. Οι πωλήσεις θα αρχίσουν άμεσα και θα αφορούν όλη τη γκάμα.

Η ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει στην Ελλάδα την τελευταία ευρωπαϊκή σειρά μοντέλων της, που συμπεριλαμβάνει το Mazda2, το ολοκαίνουριο Mazda3, το Mazda6, το εμβληματικό Mazda MX-5 καθώς και τα SUV μοντέλα της, το Mazda CX-5 και το Mazda CX-3. Όλα τα αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται από την σχεδιαστική γλώσσα ΚODO: Soul of Motion, τεχνολογίες SKYACTIV και πλήρη γκάμα συστημάτων ασφαλείας i-ACTIVSENSE safety.

Οι κ.κ. Hajime Seikaku (Vice President & General Manager, R&D Center, Mazda Motor Europe), David McGonigle (Regional Director Mazda Central & South East Europe), Πολυχρόνης Συγγελίδης (Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη), Jo Stenuit (Design Director, R&D Center, Mazda Motor Europe)

Νωρίτερα, διεξήχθη η εκδήλωση ανακοίνωσης της μάρκας στην Ελλάδα, παρουσία στελεχών από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Μazda Motor Europe, τον κ. Jo Stenuit, Design Director και τον κ. Hajime Seikaku, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή, ο οποίος παρουσίασε τη φιλοσοφία design και τεχνολογίας της Mazda στα μέλη του ελληνικού Τύπου.

Οι κ.κ. Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο Regional Director Mazda Central & South East Europe, David McGonigle, δήλωσε: «Φιλοδοξία του brand της Mazda είναι να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και να διαφοροποιηθούμε από το ανταγωνισμό, δημιουργώντας μοναδική αξία για τους πελάτες. Το brand μας έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και η φιλοδοξία μας είναι να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο. Προσφέροντας στους πελάτες μας εντυπωσιακά μοντέλα που παρέχουν μια μοναδική ευχαρίστηση οδήγησης, μαζί με after-sales εξυπηρέτηση υψηλής ποιότητας και μια συνολικά μοναδική αγοραστική εμπειρία, ευελπιστούμε να χτίσουμε μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης με το ελληνικό κοινό».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Mazda για την εμπιστοσύνη της. Έχουμε δημιουργήσει ένα κατάστημα-ναυαρχίδα το οποίο θα φέρει την αυτοκινητιστική εμπειρία του πελάτη σε νέο επίπεδο, παραδίδοντας τόσο αυτοκίνητα, όσο και υπηρεσίες, εξέχουσας ποιότητας. Είμαστε δεσμευμένοι προς την εδραίωση μιας μακροχρόνιας σχέσης συνεργασίας με τη Mazda και την επίτευξη της επιτυχίας που το brand αξίζει στην αγορά μας».

H Mazda λειτουργεί στην Ελλάδα με ένα δίκτυο 14 εξουσιοδοτημένων επισκευαστών οι οποίοι παρέχουν service, συντήρηση και αυθεντικά ανταλλακτικά Mazda στις ακόλουθες πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Βόλος.