Από 79.360 ευρώ η τιμή της Mercedes-Benz EQC στην Ελλάδα

Η «πρωτότοκη» νέα Mercedes-Benz EQC (συνδ. ηλ. κατανάλωση: 20.8 – 19.7 kWh/100 km. / συνδ. εκπομπή CO2: 0 g/km) , είναι έτοιμη να δεχτεί παραγγελίες και στη χώρα μας καθώς η παραγωγή της έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Βρέμης. Εκεί, η EQC ενσωματώθηκε στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής των C-Class, GLC και GLC Coupé όπου η παραγωγή γίνεται ψηφιακά, ευέλικτα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. 

 H EQC ως προμετωπίδα της νέας μάρκας προϊόντων και τεχνολογίας EQ, αποτελεί την επιβεβαίωση της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η Mercedes-Benz σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Με τον τρόπο αυτό, παραμένει συνεπής στο στρατηγικό σχεδιασμό CASE: Connected (διασύνδεση), Autonomous (αυτόνομη οδήγηση), Shared & Services (ευέλικτη χρήση και υπηρεσίες) και Electric (ηλεκτροκίνηση). Με το πρώτο μοντέλο της μεγάλης οικογένειας που δημιουργείται κάτω από την ομπρέλα της EQ, την αμιγώς ηλεκτρική EQC, η Mercedes-Benz συνδυάζει την 133 ετών γνώση αυτοκινητικής μηχανικής με τις μελλοντικές ανάγκες μετακίνησης. 

Η νέα Mercedes-Benz EQC αποτελεί το σημαιοφόρο της avant-garde «ηλεκτρικής» εμφάνισης, αφού επιδεικνύει μια πρωτοποριακή, ξεχωριστή αισθητική συμβολίζοντας συγχρόνως την προοδευτική πολυτέλεια, αυτό που στη γλώσσα της μάρκας λέγεται “Progressive Luxury”. Με τις καθαρές και άκρως λιτές γραμμές της, γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes. Πολλά στοιχεία διάκοσμου, υλικά επένδυσης και χρώματα σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την EQC και υπογραμμίζουν τη μοναδικότητά της, ενώ με τη νέα EQC παρουσιάζεται μια εντελώς νέα εκδοχή της σχεδίασης SUV: η γραμμή της οροφής κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω μέχρι το πίσω τμήμα, ώστε να χαρίζει δυναμική εμφάνιση χωρίς να στερεί χώρο πάνω από το κεφάλι για τους πίσω επιβάτες. 

Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες υπηρεσίες και την αυτονομία 445 – 471 km (NEDC)1 που προσφέρει, καθιστά την ηλεκτροκίνηση άνετη και ιδανική για καθημερινή χρήση και ικανοποιεί υψηλές προσδοκίες: εκτός από την κορυφαία ασφάλεια και άνεση, ενθουσιάζει με την οδηγική απόλαυση που προσφέρει, χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό και τον πίσω άξονα. Η οδήγηση με ελάχιστο θόρυβο από τον κινητήρα και η ομαλή επιτάχυνση δημιουργούν έντονα συναισθήματα σε κάθε διαδρομή, ενώ οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες Mercedes me γύρω από την ηλεκτρική οδήγηση εγγυώνται πιο ξέγνοιαστες μετακινήσεις.  

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC  δίνει μία πρόγευση του μέλλοντος, αφού περιέχει χαρακτηριστικά και από τους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής CASE (“Connected”, “Autonomous”, “Shared & Services” και “Electric Drive”). Ενδεικτικά, το πρωτοποριακό σύστημα MBUX διαθέτει υπηρεσίες που εξελίχθηκαν ειδικά για τη μάρκα EQ και αποτελεί ένα από τα highlights της νέας EQC. Περιλαμβάνει εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες και πλοήγηση που προσφέρονται στον στάνταρ εξοπλισμό της EQC και διαθέτουν μία γκάμα λειτουργιών ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα, το σύστημα πλοήγησης  με εύρεση της ιδανικής διαδρομής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία καθώς και η αναγνώριση σταθμών φόρτισης και ο προ-κλιματισμός της καμπίνας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, διαθέτει την υπηρεσία Mercedes me Charge, η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση στους σταθμούς φόρτισης πολλών παρόχων, πέρα από τα εθνικά σύνορα. 

 Επιπλέον, υπάρχουν δείκτες όπως ο μετρητής ενέργειας στη δεξιά πλευρά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος αντικαθιστά το στροφόμετρο και είναι κατασκευασμένος ειδικά για τη Mercedes-Benz EQC, ώστε να απογειώσει την εμπειρία του χρήστη. Μία ακόμα ξεχωριστή «πινελιά» αποτελεί  το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού με πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πέντε προσαρμόσιμα επίπεδα ανάκτησης ενέργειας που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθεί.

Με το πρωτοποριακό σύστημα MBUX, τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας τεχνολογίας και τις υπηρεσίες που υπερβαίνουν το πλαίσιο του ίδιου του αυτοκινήτου, αυτό το χαρισματικό premium SUV εντυπωσιάζει με το άθροισμα των χαρακτηριστικών του.  

Η τιμή για την Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC στην Ελλάδα ξεκινά από τα €79.360 προσφέροντας ένα πλήθος εξυπηρετικών υπηρεσιών και τον παρακάτω βασικό εξοπλισμό:

Βασικός εξοπλισμός

Σύστημα τετρακίνησης 4MATIC

AC Φορτιστής 7.4kW 

DC Φορτιστής110kW

Καλώδια Φόρτισης, 

 Καλώδιο φόρτισης Type 2 /Mode 3 για Wallbox (4 μέτρα)

 Καλώδιο φόρτισης (mode2) για οικιακή πρίζα (4 μέτρα)

Ήχος προειδοποίησης πεζών

Προεγκατάσταση για ρύθμιση και έλεγχο οχήματος

Ζάντες αλουμινίου 19΄΄ 5 ακτίνων

MULTIBEAM Full-LED με σύστημα high-beam assist

Πακέτο παρκαρίσματος

Πακέτο Keyless Go Comfort

Keyless Start

Traffic Sign Assist

Active Lane Departure Warning

Collision Prevention Assist

Cruise Control

Dynamic Select (με λειτουργίες EV)

Blind Spot Monitoring

Πακέτο καθρεπτών

Πακέτο αποθήκευσης

EASY PACK SYSTEM – αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών

Θερμοηχομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα

Πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού 

Πακέτο εσωτερικού φωτισμού

Advanced Sound System

THERMATIC – σύστημα κλιματισμού

Αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40:20:40

Πακέτο άνεσης καθισμάτων

Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι

Touchpad

Οθόνη πολυμέσων 10,25’’

Digital πίνακας οργάνων 10,25’’

Προεγκατάσταση NAVI με υπηρεσίες πλοήγησης 

Υπηρεσία Mercedes Me Charge δωρεάν για 3 χρόνια