Ιδιοκτήτες Corvette πάνε τη GM στα δικαστήρια για ελαττωματικές ζάντες

Οι κάτοχοι των εκδόσεων Grand Sport και Ζ06, μπορεί να έχουν προβλήματα, με στραβές, ακόμα και ραγισμένες ζάντες!

 Προβλήματα με τις ζάντες στην τωρινή γενιά της Corvette, στις εκδόσεις Grand Sport και Ζ06, μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι κάτοχοι τους, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσιέυμα του Αμερικανικού CarComplains, με αφορμή μία πρόσφατη αγωγή ενός κατόχη μία C7 Grand Sport, κατά της General Motors.

Tο πιο πρόσφατο περιστατικό, αφορά μία 2018 Grand Sport, την οποία ο κάτοχος της απέκτησε τον Ιούνιο του 2018, μέσω leasing απο έναν έμπορο της Chevrolet στην Καλιφόρνια. Τη διαπίστωση του προβλήματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CarComplains, έκανε η εταιρεία “CalChrome”, στην οποία πήγε ο κάτοχος της ολοκαίνουργιας C7, για να βάψει τις ζάντες της.

Οι εργαζόμενοι εκεί, ενημέρωσαν τον κάτοχο, πως 2 ζάντες ήταν στραβές, πράγμα μη επιτρεπτό για ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο. Ο κάτοχος, προφανώς, ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της Chevrolet απο όπου και απέκτησε το αυτοκίνητο, προκειμένου να το αναφέρει, ζητώντας την αντικατάσταση τους υπό την bumper-to-bumper 3ετή εγγύηση που έχει το αυτοκίνητο.

Προς απογοήτευση του, η αντιπροσωπεία αρνήθηκε να προβεί στην αντικατάσταση τους, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει, η ζημιά αυτή προκλήθηκε κατά την άποψη της απο το τρόπο με τον οποίο έχει οδηγηθεί το αυτοκίνητο.

Μετά απο πολλά και επίμονα παράπονα στην ίδια τη General Motors, ο ιδιοκτήτης έλαβε, το ομολογουμένος αστείο, ποσό των 1200 δολαρίων, έχοντας ωστόσο πληρώσει ο ίδιος απο την τσέπη του, 7500 για την αντικατάσταση τους, ποσό το οποίο είναι ούτως ή άλλως κάπως υπερβολικό για δύο ζάντες απο Corvette.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να καταθέση μήνυση κατά της General Motors, class-action lawsuit συγκεκριμένα, προκειμένου να αποζημιωθεί, καθώς θεωρεί πως η εταιρεία δεν τηρεί τους όρους της εγγύησης, η οποία συγκεκριμένα για το αυτοκίνητο αυτό είναι κατηγορίας bumper-to-bumper (πλήρης κάλυψη σε οτιδήποτε και αν χρειαστεί αντικατάσταση) και έχει διάρκεια 3 έτη ή 36.000 μίλια.

Πολλοί κάτοχοι Corvette αυτής της γενιάς, έχουν καταθέσει τα παράπονα τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών των ΗΠΑ (National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)), με τις διάφορες αγωγές που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου προς τη General Motors, να αφορούν προβληματικές ζάντες σε μοντέλα εκδόσεων Grand Sport απο το 2017 και έπειτα, καθώς και αυτές των Z06, απο το 2015 και μετά.

Οι εναγώμενοι, κατηγορούν την General Motors, πως παρόλο που γνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος, αποφεύγει να το παραδεχτεί με το οποιοδήποτε μέσο, προκειμένου να μη χρειαστεί να προβεί στην αντικατάσταση τους με δικά της έξοδα.

Μένει να δούμε σε τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, η οποία βέβαια, λειτουργεί στις ΗΠΑ υπέρ του καταναλωτή, και όχι υπέρ του εκάστοτε κολλωσού-κατασκευαστή.