Οι… θεοί του Isle of Man, τρέχουν με Dunlop

Το Isle of Man, θα το έχεις ξανακούσει. Είναι αυτό που, με λίγα λόγια, μαζεύονται όλοι οι τρελοί δικυκλιστές του πλανήτη και (αντ)αγωνίζονται σε έναν αγώνα μοτοσικλετών που περνά από δρόμους, έξω από σπίτια, με ταχύτητες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Μια ματιά μόνο σε αυτά που κάνουν αυτοί οι οδηγοί αγώνων, είναι αρκετή να σε κάνει να συμφωνήσεις ότι η συμμετοχή τους και μόνο σε αυτό τον αγώνα, τους βάζει “αυτόματα” στην κατηγορία των “θεών” των αγώνων. 

Μερικοί από τους κορυφαίους αναβάτες που ανταγωνίζονται στο Isle of Man TT 2019 (IOMTT), λοιπόν, έχουν επιλέξει να αγωνιστούν με ελαστικά Dunlop, μας λέει η εταιρεία. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τρέχοντες και πρώην πρωταθλητές, που τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν συμμετάσχει στην οδική διαδρομή των 37,73 μιλίων, καθώς και όλοι οι διαγωνιζόμενοι που έχουν κερδίσει το Senior TΤ τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Dunlop είχε τεράστια επιτυχία σε αυτή την εμβληματική εκδήλωση, κερδίζοντας 13 διαδοχικούς αγώνες στο Senior TT, ενώ επί του παρόντος κρατάει 18 ρεκόρ σε ατομικούς γύρους και αγώνες. Στο πρόσφατο North West 200, οι νικητές δύο μεγάλων αγώνων του φεστιβάλ αγώνων δρόμου της Βόρειας Ιρλανδίας, χρησιμοποίησαν ελαστικά Dunlop.

John McGuinness

O John McGuinness, 23 φορές νικητής του Isle of Man, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ελαστικά Dunlop για τη Norton, στις κατηγορίες Superbike και Superlight, επιδιώκοντας να ανακτήσει τον τίτλο του στον παγκοσμίου φήμης αγώνα δρόμου. Ο McGuinness, εγκωμίασε την απόδοση και την ανθεκτικότητα των ελαστικών της Dunlop: «Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα ελαστικά για τέσσερις γύρους, μερικοί αναβάτες τα χρησιμοποιούν για έξι γύρους, πράγμα που είναι εκπληκτικό. Αλλά το να “γράφεις” 226 μίλια (363 χλμ.) με τα ελαστικά, είναι εντυπωσιακό».

Peter Hickman

Ο Peter Hickman, ο ταχύτερος αναβάτης, που έχει προηγηθεί με έναν ολόκληρο γύρο σε αγώνα IOMTT, θα αγωνιστεί μαζί με τον McGuinness για τη Norton στην κατηγορία lightweight. Ωστόσο, στο Senior TT, θα αγωνιστεί και πάλι για τη Smiths Racing BMW με ελαστικά Dunlop. Ο Hickman περιέγραψε την επίδραση που έχουν τα ελαστικά στην απόδοση της μηχανής: «Πάντα χρησιμοποιούσα ελαστικά Dunlop στο δρόμο. Η Dunlop έκανε μεγάλη διαφορά για εμάς και ήταν έναν από τους λόγους, για τους οποίους μεγάλωσε το ρεκόρ στο Senior TT». Ο Hickman πηγαίνει στο IOMTT του 2019, έχοντας προηγηθεί η επικράτησή του στο North West 200 (NW200), όπου κέρδισε τον αγώνα Superstock.

Ian Hutchinson

Ο 16 φορές νικητής του Isle of Man, Ian Hutchinson, θα διαγωνιστεί για τη Honda Racing και σκοπεύει να προκαλέσει τον κάτοχο του τίτλου του Senior TT, Peter Hickman. Αγωνιζόμενος για τη Honda, ο Hutchinson θέλει να επιστρέψει στους νικηφόρους αγώνες. Αν και έχει κερδίσει τον διάσημο αγώνα 16 φορές, η τελευταία του νίκη στο Isle of Man ΤΤ ήταν το 2017 στην κατηγορία Superstock. Δηλώνει εντυπωσιασμένος από την προσήλωση της Dunlop στους αγώνες δρόμου: «Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του να δουλεύεις με τη Dunlop, είναι η δέσμευσή της στο TT και στο να σχεδιάζει ελαστικά, που καλύπτουν τις οδηγικές ανάγκες. Η Dunlop έβαλε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε αυτή την εκδήλωση και έχει δώσει πραγματικά έμφαση σε αυτό. Επίσης, επωφελούμαστε από τις δοκιμές που κάνουν όλοι οι αναβάτες τους. Όταν γίνονται οι δοκιμές στην πίστα Mireval της Dunlop, μπορούν να αντλήσουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των δοκιμών και να αναπτύξουν νέες ενώσεις και κατασκευές για εμάς, τις οποίες θα εφαρμόσουμε στην επόμενη δοκιμή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις τα νέα ελαστικά που παρουσιάζει κάθε χρόνο η Dunlop στο Isle of Man». 

David Johnson

O David Johnson, που γεννήθηκε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, θα επιδιώξει τη νίκη στο Isle of Man TT με την «εργοστασιακή» Honda Racing Team, μαζί με τον Ian Hutchinson. Με την καλύτερη θέση που έχει τερματίσει να είναι η 4η, ο David Johnson πιστεύει, ότι η πλούσια εμπειρία της Dunlop μπορεί να του δώσει τα εργαλεία, για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στο βάθρο, που του διαφεύγει. Ο Team Manager Jonny Twelvetrees εξηγεί τη σημασία της συνεργασίας Honda και Dunlop: «Η Dunlop αποτελεί συνεργάτη της Honda στους αγώνες δρόμου για πολλά χρόνια. Είναι μια τέλεια και ισχυρή σχέση και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται καλά. Η περίοδος προετοιμασίας μέχρι το φετινό TT ήταν πολύ καλή. Φέτος, η Dunlop έχει ένα νέο προϊόν και η πρώτη αντίδραση από τους αναβάτες ήταν θετική. Έτσι προσαρμόσαμε τη Honda στα νέα αυτά ελαστικά και σαν αποτέλεσμα η μηχανή πηγαίνει πιο γρήγορα».

Lee Johnston

Μετά από μια νίκη στον αγώνα NW200 Supersport, ο Lee Johnston πηγαίνει στο Isle of Man TT, όπου στοχεύει να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη. Συνδυάζοντας τη δύναμη της Ashcourt Racing BMW και την απόδοση των ελαστικών Dunlop, ο Lee Johnston θα επιθυμεί να βελτιώσει τη καλύτερή του επίδοση στο ΤΤ, που είναι η τρίτη θέση.

Michael Dunlop

Ο Michael Dunlop στοχεύει να προσθέσει μια ακόμα νίκη, στο ήδη εντυπωσιακό σκορ των 18 νικών του στο Isle of Man TT στο 2019, οδηγώντας την Tyco BMW. Ο αναβάτης από τη Βόρεια Ιρλανδία διαγωνίστηκε για πρώτη φορά το 2007 στο Isle of Man TT και έκτοτε κάθε χρόνο συνεχίζει να διεκδικεί νίκες. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τις τεχνολογικές εξελίξεις, που φέρνουν τα ελαστικά της Dunlop στο Isle of Man TT, ο Michael Dunlop και η ομάδα αγώνων της Tyco BMW βλέπουν τα ελαστικά Dunlop, ως τα τέλεια ελαστικά για να διαγωνιστούν. Η Dunlop έχει επίσης ισχυρή αντιπροσώπευση σε άλλες κατηγορίες. Η ομάδα Milenco by Padgetts Motorcycles επεκτείνει τη σειρά της στην κατηγορία Supersport, με τον Davey Todd να παρατάσσεται με ένα Honda CBR600RR δίπλα στο υπάρχον μέλος της ομάδας Conor Cummins. Στον αγώνα TT Zero, που αφορά αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες μηχανές, η Dunlop θα υποστηρίξει για άλλη μια φορά τη Mugen – με στόχο την 6η διαδοχική νίκη.

Isle of Man TT

Τα προκριματικά του TT πραγματοποιούνται κάθε βράδυ μέχρι τις 31 Μαΐου (εκτός από την Κυριακή 26 Μαΐου). Ο πρώτος αγώνας ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με τον αγώνα Superbike TT και τελειώνει στις 7 Ιουνίου, με τον αγώνα Senior TT.