Αυτό το scooter μπορεί να το δούμε στα μοντέλα της Hyundai

Ένα νέο, πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter παρουσίασε η Hyundai Motor. Το νέο scooter βασίζεται στο πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας (CES) το 2017 και είναι πολυ πιθανό να το δούμε στα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας για τις αστικές μας μετακινήσεις. Σε πρώτη φάση, το πατίνι έχει αυτονομία 20 χιλιομέτρων και φορτίζει όσο οδηγούμε το αυτοκίνητό μας. 

Το νέο ηλεκτρικό Scooter διαθέτει πίσω κίνηση, μεγάλη μπαταρία λιθίου και κομψά εμπρός και πίσω φώτα. Η μετατόπιση της κίνησης του νέου μοντέλου του 2019 από τον εμπρός στον πίσω τροχό, αναβαθμίζει την σταθερότητα και την ασφάλεια, καθώς τοποθετεί το βάρος κοντά στο πίσω μέρος. Επιπλέον, οι μηχανικοί του Ομίλου έχουν προσθέσει ανάρτηση στον μπροστινό τροχό για να παρέχουν ομαλότερη οδήγηση, ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες.

Η Hyundai σχεδιάζει να προσφέρει first-και last-mile mobility μέσω της ενσωμάτωσης του scooter στα μελλοντικά οχήματά της. Όταν τοποθετείται σε ένα όχημα, φορτίζεται αυτόματα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αυτό, ότι πιθανότατα δηλαδή θα το δούμε στο… πορτ μπαγκάζ ενός μελλοντικού μοντέλου της Hyundai, το λέει και ο επικεφαλής του Hyundai Motor Group Robotics Team, DongJin Hyun: “Πρόκειται για  προσωπικό σκούτερ που είναι τοποθετημένο στο όχημα, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί στα μελλοντικά οχήματα της Hyundai Motor Group. Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας όσο το δυνατόν πιο άνετη και ευχάριστη. Το προσωπικό ηλεκτρικό σκούτερ συμβάλλει παράλληλα στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων».

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού σκούτερ της Hyundai Motor Group διαθέτει μπαταρία λιθίου 10,5 Ah. Αυτό επιτρέπει στο σκούτερ να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και επαρκεί για να τροφοδοτήσει το σκούτερ για περίπου 20 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Το σκούτερ είναι φορητό και ζυγίζει περίπου 7,7 κιλά. Ο μοναδικός και συμπαγής σχεδιασμός του με τριπλή αναδίπλωση το καθιστά ελαφρύτερο και πιο συμπαγές από οποιοδήποτε παρόμοιο προϊόν. Ενισχύοντας περαιτέρω την ευκολία στη χρήση του, διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη που δείχνει την κατάσταση της μπαταρίας και την ταχύτητα, ενώ για τη νυχτερινή οδήγηση το νέο σκούτερ είναι εξοπλισμένο εμπρός με δύο προβολείς LED και δύο πίσω φανούς.

Ο Όμιλος σχεδιάζει μελλοντικά να εγκαταστήσει ένα σύστημα πέδησης ανανεώσιμης ενέργειας για να αυξήσει την εμβέλεια του σκούτερ κατά 7%. Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα της συμβουλευτικής εταιρείας McKinsey & Company η αγορά “Last Mile Mobility” στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα αναμένεται να αυξηθεί στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Το παραπάνω βίντεο από την Hyundai Motor Group παρουσιάζει τη χρήση του ηλεκτρικού σκούτερ και αναδεικνύει το πώς οι ζωές μας θα μπορούσαν να αλλάξουν στην επερχόμενη εποχή της κινητικότητας.