Τι θα δούμε στη φετινή έκθεση Αυτοκίνηση

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Για τον κάθε petrolhead, μικρό ή μεγάλο, η ετήσια έκθεση αυτοκινήτου ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο γεγονός της χρονιάς (με δεδομένο ότι δεν έχουμε πια το Ράλλυ Ακρόπολις στο Καλεντάρι του ERC). Στην Ελλάδα, αμέσως μετά από την έκθεση της Φρανκφούρτης, έχουμε την Αυτοκίνηση: Τη μοναδική έκθεση αυτοκινήτου για την Ελλάδα στην οποία συμμετέχουν οι Έλληνες Αντιπρόσωποι – Εισαγωγείς, μέλη του ΣΕΑΑ. Η φετινή, θα πραγματοποιηθεί και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια στους φιλόξενους εκθεσιακούς χώρους του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου (Αίθουσα Ξιφασκίας) 9-17 Νοεμβρίου 2019.

Η φετινή Αυτοκίνηση είναι ενδιαφέρουσα για πολλούς λόγους. Όχι μόνο για το καλύτερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά, όχι μόνο επειδή θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και επειδή θα “φιλοξενεί” μια αγαπημένη μάρκα, η οποία, μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας, επέστρεψε στην ελληνική αγορά. Τη Mazda


Φυσικά, δεν θα είναι μόνο αυτή. Ας δούμε συνοπτικά ποιοι θα συμμετέχουν και τι θα δούμε, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες: 

Abarth: Παρόντα, μεταξύ άλλων, θα είναι τα 595 Competizione και το 124 Spider. 

To Abarth 124 Spider και, σε δεύτερο πλάνο, το 595 Competizione

Alfa Romeo: Η ιταλική μάρκα θα είναι παρούσα με την πλήρη γκάμα των μοντέλων της. Φυσικά, την παράσταση θα κλέψει η Giulia και η “αδερφή” της, το SUV Stelvio, σε εκδόσεις QV και Veloce. 

Σε προηγούμενες χρονιές “βασίλευε” η 4C, τώρα είναι η σειρά των Giulia, Stelvio

BMW: Οι… Βαυαροί ξανάρχονται με σκοπό να είναι οι απόλυτοι dominators της έκθεσης. Η BMW ποτέ δεν “τσιγκουνεύεται” στις εκθέσεις στην Ελλάδα και μας φέρνει τα καλύτερά της. Από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματά της, η νέα Σειρά 8 (σε έκδοση Μ, πιθανότατα), η Μ2, ενώ ξεχωρίζουν δύο πανελλαδικές πρεμιέρες: Η νέα BMW Σειρά 1 και η ανανεωμένη BMW X1.

H BMW θα μας παρουσιάσει τη νέα Σειρά 1 και την ανανεωμένη Χ1

Citroën: Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία απαντά στις σημερινές προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, τοποθετώντας την τεχνολογία και την δημιουργικότητα στην υπηρεσία της καλύτερης ζωής των πελατών της. Από τη δημιουργία της, το 1919, η Citroën είναι σταθερά πρωτοπόρος και δημιουργός ειδήσεων. Θα παρατάξει την πλήρη γκάμα της στην Αυτοκίνηση, με το μοντέλο που ξεχωρίζουμε να είναι το φοβερό και τρομερό C5 Aircross.

Το Citroen C5 Aircross

Dacia: Η ρουμανική, ιδιοκτησίας της Renault, αυτοκινητοβιομηχανία Dacia, θα παρουσιάσει στο περίπτερό της το Duster. 

DS Automobiles: Το περίπτερο της γαλλικής μάρκας πολυτελείας του PSA είναι πάντα από τα πιο ξεχωριστά της έκθεσης. Η DS θα έχει όλη τη γκάμα της, μαζί με εντυπωσιακά στοιχεία που επιδεικνύουν την τελειότητα στον τομέα της αυτοκινητιστικής πολυτέλειας, που αντιπροσωπεύει η μάρκα. Στη φετινή έκθεση “Αυτοκίνηση Anytime 2019”, θα κάνει την Πρώτη Εμφάνιση στο Ελληνικό Κοινό το νέο DS 3 Crossback E-Tense και το DS 7 Crossback Hybrid 4×4.

To DS 7 Crossback Hybrid 4X4

Fiat: Η αγαπημένη ιταλική μάρκα θα δώσει επίσης το “παρών” στην έκθεση αυτοκινήτου με το δικό της περίπτερο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παράλληλα με την υπόλοιπη γκάμα της εταιρείας, θα βρεθούν το 500 Star και το 500Χ Sport.

H Fiat θα μας δείξει το πανέμορφο 500X Sport

Ford: Η Ford ετοιμάζεται να δώσει και πάλι ισχυρό “παρών”. Πέρυσι μας εντυπωσίασε έχοντας στο περίπτερό της τη νέα Mustang Bullit. Φέτος;

Hyundai: Η κορεατική μάρκα που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια θα έχει σε περίοπτη θέση το i30N και το i30N Fastback. Μαζί με την υπόλοιπη γκάμα της, θα παρουσιάσει το νέο Hyundai i10 και Hyundai Kona Hybrid.

H Hyundai θα μας δείξει το υβριδικό Kona το οποίο είναι έρωτας μεν, εμείς δεν έχουμε μάτια παρά μόνο για το i30N, δε

Jeep: Η αμερικάνικη μάρκα που είναι συνυφασμένη με τις εκτός δρόμου αποδράσεις θα παρουσιάσει τα Renegade, Compass, αλλά και το ανανεωμένο Wrangler σε διάφορες “άγριες” εκδόσεις.

Τα έχουμε κάνει κι εμείς αυτά με ένα Compass

Kia: Η μάρκα θα συμμετάσχει στην έκθεση αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση Anytime 2019” παρουσιάζοντας τις πρεμιέρες των XCEED, e-Soul και e-Niro.

Mazda: Η μεγάλη επιστροφή! Επιτέλους, η ιαπωνική μάρκα επανήλθε στην ελληνική αγορά και θα μας δώσει τη χαρά να ξαναδούμε τα μοντέλα της από κοντά σε μια έκθεση. Από το αειθαλές ΜΧ-5 στα 2,3,6, ενώ θα κάνει ντεμπούτο το CX30.

Επιτέλους! Ελληνική έκθεση με παρουσία της Mazda ξανά! Στη φωτογραφία το ΜΧ-5

Mercedes-Benz: Αν και κάθε χρονιά η Mercedes-Benz Ελλάς (θυγατρική της Daimler AG) μας έχει μια -και παραπάνω- ξεχωριστή έκπληξη με κάποια θηριώδη AMG, προς το παρόν ξέρουμε ότι στην έκθεση αυτοκινήτου “Αυτοκίνηση Anytime 2019” θα παρουσιαστούν τα μοντέλα: η νέα B-Class, η νέα CLA, η νέα A-Class Sedan, η νέα A-Class, η νέα EQC και η νέα GLB. Στο περίπτερό της και η Smart.



Mini:Η καινοτόμος μάρκα του BMW Group θα παρουσιάσει μοναδικά μοντέλα όπως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI, το ΜΙΝΙ 60 Years Edition, το νέο ΜΙΝΙ John Cooper Works Clubman, το ΜΙΝΙ Countryman, το ΜΙΝΙ Countryman Plug-in Hybrid και το νέο ΜΙΝΙ Clubman.

Opel: Μετά από το πέρασμα της γερμανικής μάρκας στη νέα εποχή της, στην Ελλάδα, αφού ανήκει πλέον και επισήμως στον Όμιλο Συγγελίδη, θα παρουσιάσει το νέο Οpel Corsa, το ανανεωμένο Opel Astra, ενώ θα δούμε και το ηλεκτρικό Corsa-e.

Το Opel Corsa-e είναι η τελευταία ενδιαφέρουσα πρότασης της γερμανικής μάρκας
Renault: Η Renault θα παρουσιάσει το νέο Renault Clio και το ανανεωμένο Renault Twingo.

Peugeot: Η αγαπημένη γαλλική μάρκα θα έχει το δικό της περίπτερο στην φετινή έκθεση Αυτοκίνηση, στην οποία θα παρατάξει την πλήρη γκάμα της. Ξεχωρίζει το ολοκαίνουριο 508 GT! 

Renault: Η έτερη γαλλική μάρκα θα μας παρουσιάσει το ολοκαίνουριο Clio, μεταξύ των άλλων μοντέλων της.

Seat: Η ισπανική μάρκα του VAG θα έχει την πλήρη γκάμα της παρατεταγμένη, μαζί με ένα -τουλάχιστον- μοντέλο της Cupra.

Skoda: Μια από τις “καυτες” παρουσίες, μέχρι στιγμής στην Αυτοκίνηση. Η μάρκα θα συμμετάσχει με την πλήρη και ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της και θα παρουσιάσει το νέο SUV Skoda Kamiq και το νέο Skoda Superb.

Τα SUV της Skoda προσελκύουν το ενδιαφέρον των αγοραστών

Subaru: Φέτος η ιαπωνική μάρκα για την Aυτοκίνηση Anytime 2019, έχει προγραμματίσει πρεμιέρα για τα νέα Forester 2.0 e-Boxer και Subaru XV 2.0 e-Boxer που είναι και τα δύο Mild Hybrid. Μάλιστα το ολοκαίνουργιο Forester σηματοδοτεί το ξεκίνημα της 5ης γενιάς των SUV της μάρκας.

Volkswagen: Ίσως η πιο hot παρουσία για φέτος στην έκθεση, αφού θα δούμε από κοντά τέσσερα ολοκαίνουρια μοντέλα, ανάμεσα στην υπόλοιπη γκάμα της. Ο λόγος για τα Volkswagen T-Roc R, T-Roc Cabriolet, το ανανεωμένο Volkswagen Passat GTE και το Tiguan Allspace.

Ανάμεσα στα μοντέλα που θα μας παρουσιάσει η Volkswagen, είναι το Tiguan Allspace

Volvo: Στο περίπτερο της σουηδικής μάρκας, φέτος θα δεσπόζει το best seller της, το XC40 και μάλιστα η έκδοση Τ3 με τον 1,5 λίτρων κινητήρα με τους 163 ίππους. Αναμένουμε, φυσικά και την υπόλοιπη γκάμα, το XC60 και τα εντυπωσιακά XC90 και S90.

H Volvo θα έχει σε πρώτο πλάνο το XC40, εμείς αγαπάμε πολύ την πολυτέλεια του S90

Φυσικά, αυτές είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι θα συμμετέχουν και οι πρώτες πληροφορίες για τα μοντέλα με τα οποία θα συμμετάσχουν στην έκθεση. Το θετικό κλίμα στην οικονομία της χώρας μας, η πλήρης άρση των capital controls, καθώς και τα κίνητρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για να αντικατασταθούν τα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας, εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των καινούργιων αυτοκινήτων. Παράλληλα, η καλή πορεία της ελληνικής αγοράς για το 2019, που παρουσιάζει αύξηση 10% στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, αυξάνει το ενδιαφέρον για περισσότερες συμμετοχές. 

Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019» είναι αναβαθμισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχει προστεθεί (εκθεσιακός χώρος) τέντα ευρωπαϊκών προδιαγραφών 2.200 τ.μ. Πρεμιέρες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όπως και πολλά άλλα νέα μοντέλα που έλειπαν από τη γερμανική έκθεση, θα είναι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. 

Ξεχωριστή θέση θα έχουν στην έκθεση τα ηλεκτρικά – υβριδικά αυτοκίνητα, τα SUV – Crossover καθώς και οι νέες τεχνολογίες που -αναμφίβολα- θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.

Στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019» συμμετέχει το aftermarket, όπου παρουσιάζονται νέα προϊόντα και εξελίξεις. Παράλληλα, οι πολλαπλές χορηγίες και αιγίδες της έκθεσης «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019» θα είναι όπως πάντα σημείο αναφοράς.