Ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με ραδιόφωνο FM;

Είμαστε στο 1958. Στην αγορά κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία, στον εξοπλισμό τους έχουν (αν έχουν) το ραδιόφωνο και αυτό, να πιάνει μόνο ΑΜ. Ο κόσμος αλλάζει. Σε αυτό, συντελεί και μια αμερικανική limo. Η οποία και παρουσιάζει ένα μοντέλο, το οποίο είναι, τότε, το πρώτο, το οποίο προσφέρει στον βασικό του εξοπλισμό το ραδιόφωνο βραχέων συχνοτήτων (FM). Βλέπετε, πράγματα που για εμάς, σήμερα, είναι αυτονόητα, τότε, απλά, δεν… υπήρχαν. 


Γράφει ο Βασίλης Καρίκας 

Βέβαια, το να επικεντρώσουμε στο ραδιόφωνο της Lincoln Continental (Division) Mark III Landau του 1958 θα ήταν μεγάλη αδικία. Γιατί έφερε πολλές καινοτομίες και κρατά, από τότε που παρουσιάστηκε, ως και το… σωτήριο έτος 2019 ένα ρεκόρ, το οποίο μάλλον δύσκολα θα σπάσει (αφού δεν έσπασε ως σήμερα).

Διαφημιστικό της εποχής για τη Lincoln Continental

Η ναυαρχίδα της Ford, με μεταξόνιο στις 131″ (3.33m), αποτελούσε και αποτελεί το μεγαλύτερο τετράθυρο στην ιστορία της εταιρείας, και το μεγαλύτερο αυτοφερομένο πλαίσιο της ιστορίας παγκοσμίως, μέχρι σήμερα.

“Τι γκουμούτσα είναι αυτή, αγάπη μου”;

Και, σε ό,τι αφορά τις καινοτομίες; Όπως αναφέραμε, εκτός του ότι ήταν το πρώτο μοντέλο που προσέφερε ραδιόφωνο βραχέων συχνοτήτων (FM), ήταν το πρώτο που προσέφερε ως στάνταρ και το μοναδικό σύστημα αυτόματης λίπανσης (Auto Lube), από ξεχωριστό δοχείο λιπαντικού. Μοναδικός προαιρετικός εξοπλισμός που είχε το μοντέλο, ήταν ο κλιματισμός

Το εσωτερικό μιας Lincoln Continental