Η Bentayga Hybrid, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης

Το 2019, η Bentley έκλεισε 100 χρόνια παρουσίας στο χώρο των κατασκευαστών της αυτοκίνησης, ένα elite club με ελάχιστα “μέλη”. Η Bentley, ακολουθώντας τα σημεία των καιρών και θέλοντας να μπει και αυτή με τη σειρά της σε ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον για την ίδια και το χώρο της στην αυτοκίνηση, έκανε το πρώτο της βήμα, ξεκινώντας με την Bentayga Hybrid, την οποία ήδη άρχισε να παραδίδει στους πελάτες της.

Η εταιρεία απο το Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει εδώ και πολλά χρόνια εδραιωθεί στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων, με την Bentayga να κάνει το ντεμπούτο της πριν μερικά χρόνια, βάζοντας την και στο χώρο των πολυτελών SUV. Όντας πρωτοπόρος στην αλλαγή και σε μία νέα εποχή για την ίδια την εταιρεία, είναι η Bentley που έχει την “τιμιτική”, να βάλει ως πρώτο μοντέλο την εταιρεία σε ένα ακόμη νέο χώρο, αυτό των πολυτελών υβριδικών SUV, με βάση τα πλάνα της εταιρείας για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον.

Ειδικότερα, η Bentley, εστιάζει τη προσοχή της στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τα πλάνα της να περιλαμβάνουν μία αμοιγώς ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση σε κάθε μοντέλο της γκάμας της έως το 2023 και με την πρώτη πλήρως ηλεκτρική Bentley να αναμένεται μέχρι και το 2025. Σε αυτή τη νέα σελίδα της ιστορίας της στον επόμενο αιώνα της, η Bentley διατηρεί ανέγγιχτο το χαρακτήρα της, με τα κορυφαίας ποιότητας υλικά, τη ποιότητα συναρμογής των αυτοκινήτων της και το διαχρονικό βρετανικό τους σχεδιασμό και φινέτσα. Classy never goes out of fashion εξάλλου, όπως λένε και οι βρετανοί. Το βρετανικό υπερπολυτελές SUV, είναι μάλιστα το πιο εξατομικεύσιμο plug-in hybrid αυτοκίνητο στο κόσμο, με τη βασική παλέτα χρωμάτων του, για παράδειγμα, να αποτελείται απο 64 χρώματα. Και φυσικά, όντας Bentley, σχεδόν κάθε επιθυμία του εκάστοτε πελάτη, είναι πραγματοποιήσιμη.

Το μηχανικό της σύνολο αποτελείται απο έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 340 και 128 ίππους αντίστοιχα, ενώ η ροπή είναι 450 και 350 Nm αντίστοιχα. Στο sprint απο τα 0 στα 100, παρέρχονται μόλις 5.5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 255 χιλιόμετρα / ώρα.

Η Bentayga Hybrid έχει 3 προγράμματα οδήγησης, EV Drive, Hybrid και Hold. Στη λειτουργία EV Drive, κινείται αμοιγώς με τον ηλεκτροκινητήρα της, για μία απόσταση 51 χιλιομέτρων (και ενώ χρειάζεται μόλις 2.5 ώρες για τη πλήρη φόρτιση της μπαταρίας απο μία απλή πρίζα). Στη λειτουργία Hybrid, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, πληροφορίες για τη διαδρομή, απο το σύστημα πλοήγησης του, για να προσαρμόσει σε πραγματικό χρόνο με το καλύτερο δυνατό τρόπο τη κατανομή της κίνησης μεταξύ του κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα της. Στη λειτουργία Hold, κινείται με τον ηλεκτροκινητήρα, διατηρώντας τη φόρτιση της μπαταρίας της.

Η συνολική της αυτονομία ανέρχεται στα 747 χιλιόμετρα, με μέση κατανάλωση 3.5 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 79gr / χιλιόμετρο.

Η τιμή της νέας Bentayga Hybrid στην Ελλάδα, ανέρχεται στα 207.300 €.

Η υβριδική εποχή στην υπερπολυτελή μετακίνηση, μόλις ξεκίνησε, με την Bentayga Hybrid !