Ποια είναι η νέα Ferrari Roma

“La Nuova Dolce Vita”, μας λέει η Ferrari, παρουσιάζοντας μας τις πρώτες εικόνες, μαζί με κάποιες λίγες πληροφορίες σχετικά με το νέο της μοντέλο, τη Roma. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μία ιδιωτική παρουσίαση σε επιλεγμένο μέρος των πελατών της, του νέου αυτού 2+ Coupe.

H Roma, είναι ένα κουπέ που αναδεικνύει το ιταλικό design, σε μία απο τις καλύτερες εκδοχές του και εικάζουμε, λαμβάνοντας υπόψη μας το σχεδιασμό και τις επιδόσεις του, στην αγορά με κύριους ανταγωνιστές τις Aston Martin Vantage και Mercedes AMG GT. Το εμπρός μέρος, θυμίζει έντονα SF90 Stradale, ενώ το πίσω, παραπέμπει ίσως λίγο σε 365 Daytona, με πιο μοντέρνο και αεροδυναμικό θα λέγαμε, design.

Η Roma, εφοδιάζεται με τον 3.9 λίτρων V8 biturbo κινητήρα της Ferrari, ο οποίος σε αυτό το μοντέλο αποδίδει 620 ίππους και 760Nm ροπή. Το 0-100 πραγματοποείται σε 3.4 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 σε 9.3 δευτερόλεπτα, με τη τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα / ώρα. Η Roma, είναι το δεύτερο μοντέλο της Ferrari που εφοδιάζεται με το νέο, 8 σχέσεων, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων της Ferrari, μετά την SF90 Stradale.

Στο εσωτερικό, απο τη κάτοψη που μας δίνει η Ferrari, μοιάζει σαν να χωρίζει τη καμπίνα σε δύο επιμέρους cockpit, οδηγού και συνοδηγού, φέρνοντας λίγο το concept της SP2 Monza. Βλέπουμε επίσης, μία ολική αλλαγή, μία αναγκαία αλλαγή θα λέγαμε, με τη μεριά του οδηγού να μοιάζει και αυτή, σχεδόν με 1:1 replica της SF90 Stradale.

Για την ώρα, δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο προσεχή διάστημα, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε μία ενημερωμένη ανάρτηση. Ciao, for now…