Η Nissan καινοτομεί στην ηλεκτροκίνηση, με το e-4ORCE

H Nissan, με αφορμή την έκθεση CES 2020, παρουσιάζει μία νέα τεχνολογική καινοτομία στους ηλεκτροκινητήρες, με διπλό μοτέρ και σύστημα ελέγχου όλων των τροχών. Χάρη στη νέα αυτή τεχνολογία, η ροπή του κινητήρα κατανέμεται ομοιόμορφα και στους 4 τροχούς, προσφέροντας μία πιο “ζυγισμένη” οδηγική συμπεριφορά, που παραπέμπει σε αυτή των sport saloon.

Στην ονομασία e-4ORCE, το “e” αντιπροσωπεύει τις τεχνολογίες της Nissan που έχουν να κάνουν με την ηλεκτροκίνηση, ενώ το “4ORCE” συμβολίζει τη δύναμη (απο την αγγλική λέξη force), με το 4 να συμβολίζει τη κίνηση και στους 4 τροχούς.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, δημιουργήθηκε απο τα διδάγματα που έχει αποκτήσει η Nissan απο τα συστήματα τετρακίνησης “ATTESA E-TS” του GTR, καθώς και του συστήματος τετρακίνησης του Patrol. Σκοπός της Nissan είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα τετρακίνησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα, το οποίο θα προσφέρει ακριβή χειρισμό και σταθερότητα, καθώς και τη βέλτιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε συνθήκη οδήγησης, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, Takao Asami, στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου συστήματος.

Πέραν της βελτίωσης της πτυχής των οδηγικών ικανοτήτων και επιδόσεων των επερχόμενων μοντέλων της εταιρείας που θα εφοδιάζονται με αυτό το σύστημα, μεγιστοποιείται χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες και η ικανότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, μίας και πλέον η ανάκτηση είναι διπλάσιας ισχύος. Κατά αυτό το τρόπο, βελτιώνεται τόσο η αυτονομία των αυτοκινήτων, όσο μειώνεται και η ανάγκη για τη χρήση των κανονικών φρένων, επεκτείνοντας και τη διάρκεια ζωής αυτών, αλλά και κάνοντας πιο ευχάριστη την οδηγική εμπειρία για τους επιβάτες, ιδίως σε αστικό περιβάλλον, μέσα απο την ομαλοποίηση της επιβράδυνσης.

Η Nissan, στο περίπτερο της θα παρουσιάσει το πρωτότυπο μοντέλο Ariya, το οποίο είναι και το πρώτο της μοντέλο εφοδιασμένο με αυτό το σύστημα, αλλά και ένα αυτοκίνητο δοκιμών θα είναι στη διάθεση του κοινού, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εφοδιασμένο και αυτό με τη τεχνολογίαe-4ORCE.