Το road rally των 250 GTO

Η 250 GTO είναι, αν μη τι άλλο, μία απο τις πιο πασίγνωστες και συλλεκτικές Ferrari. Έχοντας κατασκευαστεί μόλις 36 αυτοκίνητα, είναι και μία απο τις σπανιότερες. Ταξιδεύοντας λίγο πίσω στο χρόνο, το Σεπτέμβριο του 2019, η Ferrari οργάνωσε μία εκδήλωση, το GTO Cavalcade, για τα 55 χρόνια ύπαρξης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Στην εκδήλωση αυτή, παρεβρίσκονταν 20 απο τις 36 250 GTO, οι οποίες ταξίδεψαν, με αφετηρία τη Φλωρεντία, σε διάφορα ιστορικά για την αυτοκίνηση μέρη της Ιταλίας, αλλά και σε κάποια πιο “τουριστικά” μέρη της.

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν το ταξίδι τους απο τη Φλωρεντία, περνώντας κάτω απο την Αψίδα Via Abetone Inferiore, διέσχισαν το κομμάτι της πόλης με τους Κήπους Boboli, καθώς κατευθύνθηκαν προς την πίστα του Mugello, αλλά και έκαναν το γύρο των 60 χιλιομέτρων της θρυλικής Mugello Street Circuit, όπου τη δεκαετία του 1960, πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Mario Casoni, Renzo Sinibaldi και Carlo Facetti, έγραψαν ιστορία.

Το rally τερμάτισε, διασχίζοντας την αψίδα που υπάρχει έξω απο το μουσείο της Ferrari στο Maranello, με την εκδήλωση να κλείνει στο τμήμα Classische της Ferrari, το οποίο αναλαμβάνει την αναπαλαίωση και διατήρηση όλων των ιστορικών αυτοκινήτων της εταιρείας, για λογαριασμό των πελατών της.

Κλείνοντας, αφήνουμε και το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό, γιατί, είναι κρίμα να μη της συμπεριλάβουμε όλες…