Ανανέωση για τα Volvo S90 και V90

Τις ανανεωμένες εκδόσεις του S90 και των V90 και V90 Cross Country, αποκάλυψε η Volvo. Τα μεγάλα νέα είναι πως πλέον και σε αυτά τα μοντέλα, διατίθενται υβριδικές εκδόσεις.

H ανανέωση στα κορυφαία σεντάν και στέισον βάγκον μοντέλα της σουηδικής μάρκας, περιλαμβάνει κομψές παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και ένα εντελώς νέο, state-of-the-art ηχοσύστημα από την Bowers & Wilkins.

Πλέον, με την προσθήκη τους και σε αυτά, τα ήπια υβριδικά συστήματα 48V καθίστανται διαθέσιμα σε κάθε μοντέλο της Volvo, ενισχύοντας περαιτέρω τις διαθέσιμες επιλογές που ενσωματώνουν λύσεις ηλεκτροκίνησης.

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση των S90 και V90, οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από κομψές παρεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος τους. Στα ανανεωμένα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται νέοι προβολείς ομίχλης, νέα σχεδίαση σπόιλερ και νέος προφυλακτήρας εμπρός.

Στα V90 και V90 Cross Country, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων, με τη χαρακτηριστική σχεδιαστική “υπογραφή” της Volvo και σειριακά φλας. Μια σειρά νέων τροχών και εξωτερικών χρωμάτων προσφέρει περαιτέρω επιλογές παραμετροποίησης.

Στο εσωτερικό, το σημαντικά αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins προσφέρει μια ακόμα καλύτερη ηχητική εμπειρία χάρη στα νέα χαρακτηριστικά του, όπως ο αναβαθμισμένος ενισχυτής, η αυτόματη μείωση θορύβου και μια νέα ρύθμιση που προσομοιώνει τον ήχο jazz club.

Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η προηγμένη λειτουργία καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά.

Τόσο το νέο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins όσο και η λειτουργία Advanced Air Cleaner διατίθενται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, που βασίζονται στην πλατφόρμα SPΑ. Όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60 εξοπλίζονται επίσης με δύο θύρες φόρτισης USB-C για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον, η λειτουργία ασύρματης φόρτισης για smartphone, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο XC40, διατίθεται στις περισσότερες εκδόσεις των Σειρών 90 και 60.

Στο εσωτερικό, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο XC90, διατίθεται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, ενώ υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free), στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.

Η Volvo Cars επεκτείνει σημαντικά τo εύρος των ήπιων υβριδικών συστημάτων κίνησης 48V στο σύνολο της γκάμας της, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε κάθε της μοντέλο.

Τα ήπια υβριδικά συστήματα, που παρουσιάστηκαν αρχικά στα XC60 και XC90 το περασμένο έτος, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, καθώς και στο XC40. Οι επιλογές των ήπιων υβριδικών συστημάτων στο V90 Cross Country αντιπροσωπεύουν τις πρώτες προτάσεις ηλεκτροκίνησης στην ιστορία της ξεχωριστής Σειράς Cross Country.

Τα ήπια υβριδικά συστήματα της Volvo Cars προσφέρουν στους οδηγούς έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα.

Μαζί με τη σειρά Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ένα ηλεκτροκίνητο Volvo για κάθε ενδιαφερόμενο.